Evenimentul Zilei > Actualitate > Scăderea în greutate ajută la creşterea libidoului
Scăderea în greutate ajută la creşterea libidoului

Scăderea în greutate ajută la creşterea libidoului

Îmbunătăţirea seminificativă şi rapidă a vieţii sexuale la bărbaţi este unul dintre efectele pe care le resimt cei ce scapă de kilogramele în plus.

Bărbaţii obezi sau care sufereau de diabet de tip 2, după ce au pierdut din greutate prin reducerea numărului de calorii consumate zilnic, au avut parte de o creştere a libidoului, conform unui studiu australian, publicat de Journal of Sexual Medicine.

Efectele se fac simţite pentru cei care slăbesc 5-10% din greutatea corpului lor

Funcţia erectilă, dorinţa sexuală şi simptomele urinării frecvente s-au îmbunătăţit semnificativ în cazul celor 31 de bărbaţi ce au participat la studiu. Ei au pierdut între 5% şi 10% din greutatea corpului lor în decursul a opt săptămâni. Parametrii metabolici cum ar fi glucoza din sânge şi nivelul insulinei din corp au răspuns şi ei pozitiv la dieta cu un număr mic de calorii.

Îmbunătăţirile de ordin sexual s-au menţinut şi după un an de zile. “Am tras concluzia că dieta a indus o pierdere rapidă în greutate dar a generat şi o îmbunătăţire a funcţiei sexuale şi urinare“, a declarat Joan Khoo, medic la Changi General Hospital din Singapore, co-autor al studiului.

Efectele benefice ale scăderii în greutate asupra funcţiei sexuale nu sunt o noutate. Totuşi, acest studiu este primul care demonstrează că dieta are un impact şi asupra dorinţei sexuale.