Sauna, un mijloc bun de relaxare

Sauna, un mijloc bun de relaxare

Aburii calzi din sauna au efecte benefice asupra corpului, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor si induc starea de relaxare a muschilor.

Astazi, timpul petrecut la sauna este privit ca un ritual de frumusete la care apeleaza numeroase persoane, mai ales dupa efectuarea unor exercitii fizice intensive.

Dupa cateva minute petrecute in camera cu aburi, porii se dilata, iar o curatare a tenului este ideala in acest moment. De asemenea, relaxarea fizica si mentala sunt strans legate de sauna.

Muschii se relaxeaza si intervine o stare de confort. Este indicat sa se consume cat mai multa apa in timpul unei sedinte cu aburi, pentru ca transpiratia sa fie cat mai abundenta, astfel eliminandu-se mai repede toxinele din organism. Cantitatea de apa consumata la sauna previne si deshidratarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camerele dedicate acestui tip de relaxare au, de obicei, peretii din lemn si sunt dotate cu pietre incalzite, peste care se toarna apa pentru a degaja aburii.

Nu petreceti mai mult de 15 minute la sauna

Exista si cateva lucruri care trebuie luate in considerare cand va hotarati sa mergeti la sauna. Nu este indicata epilarea cu ceara dupa expunerea la aburi, deoarece pielea este foarte sensibila in acest moment si nu mai trebuie agresata cu ceara fierbinte.

De asemenea, este bine de stiut ca exista un timp limitat pe care il puteti petrece in sauna - 15 minute sunt mai mult decat suficiente. Beti apa si luati din cand in cand o gura de aer proaspat. Nu trebuie sa exagerati cu expunerea la aburi din prima sedinta.

Tipuri de sauna

Chiar daca toate se bazeaza pe acelasi concept, exista mai multe tipuri de sauna, in functie de zona geografica in care se afla. Biosauna contine si o facilitate care emana diferite arome de plante, iar relaxarea este indusa si cu ajutorul luminii degajata in diferite culori.

Sauna suedeza sau finlandeza are un dispozitiv care stropeste cantitati de apa pe carbunii incinsi. Scandinavii obisnuiesc sa faca o baie rece imediat dupa sauna, pentru a stimula circulatia sangelui.

Laconium este o camera cu aburi care degaja o cantitate de caldura mai mica decat cea din sauna clasica. Este indicata celor care nu au mai efectuat o sedinta de aburi inainte.

Sfaturi

Cui ii este contraindicata sauna

> Femeilor insarcinate

> Persoanelor care sufera de boli de inima sau care au probleme cu respiratia

> Persoanelor bolnave de diabet sau care urmeaza un tratament medicamentos

> Persoanelor care au consumat alcool in prealabil