Află de ce reduceri beneficiezi dacă îţi cumperi din timp vacanţa de Crăciun

Află de ce reduceri beneficiezi dacă îţi cumperi din timp vacanţa de Crăciun

Fie că vreţi zăpadă şi schi sau soare şi plajă, puteţi avea o vacanţă de Crăciun în România sau în străinătate la un preţ cu până la 25% mai mic dacă o cumpăraţi în această perioadă.

Chiar dacă cele peste 20 de grade din termometre vă amintesc mai mult de vacanţa de vară decât de Sărbătorile de Iarnă, dacă vreţi ca cele câteva zile libere din decembrie să nu vă secătuiască bugetul, ar trebui să profitaţi de programul early-booking. Astfel, puteţi economisi semnificativ, deoarece vacanţa de Revelion sau de Crăciun poate fi mai ieftină cu 5-25%.

Agenţiile de turism oferă cele mai mari reduceri pentru destinaţiile din România şi Bulgaria.

Crăciunul în tradiţie românească

Ne puteți urmări și pe Google News

O escapadă de cinci zile la Gura Humorului pentru un Crăciun tradiţional vă va scoate din buzunar circa 350 de euro de persoană. Şi transportul până acolo va mai costa ceva, deoarece preţul include doar cazarea, micul dejun, două mese de seară şi o plimbare cu trăsura.

Crăciunul este ceva mai scump pe Valea Prahovei, unde trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele costă circa 1.500 de lei/persoană. Marius Meruţă, reprezentantul Transilvania Travel, declară că acest tarif include toate mesele, cina festivă din Ajunul Crăciunului şi acces la centrul SPA.

Dacă preferaţi să petreceţi Crăciunul acasă, alături de familie, puteţi profita de reducerile de la târgul Winter Holiday, care se desfăşoară până duminică la Palatul Parlamentului, pentru a vă alege unde veţi întâmpina anul care vine.

Un Revelion tradiţional în Bucovina, la Conacul Domnesc, de trei stele, vă va costa, dacă îl achiziţionaţi până la jumătatea lunii noiembrie, 1.332 de lei, cu circa 15% la ieftin decât dacă aţi aştepta până în ultimul moment pentru a vă decide.

Dacă alegeţi să mergeţi la Băile Felix, veţi plăti, până pe 10 noiembrie, pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele, 631 de lei de persoană.

Cât costă la bulgari

O parte dintre români va alege şi anul acesta să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă în staţiunile montane din Bulgaria, sunt de părere reprezentanţii agenţiilor de turism care vin cu oferte avantajoase. Un sejur de şase zile în Bansko în perioada Crăciunului, cea mai mare staţiune de schi din Bulgaria, costă între 155 şi 255 de euro, dacă achitaţi vacanţa până pe 10 octombrie. 155 de euro acoperă cinci nopţi de cazare la o unitate de patru stele, cu demipensiune. La acestă sumă trebuie să adăugaţi 70 de euro transportul cu autocarul dus-întors, precum şi ski-pass-ul, care vă va permite să profitaţi de pârtiile care însumează circa 75 de kilometri. Acelaşi pachet pentru Revelion este cuprins între 246 şi 334 de euro.

Cele mai speciale destinaţii în perioada Crăciunului sunt cele din Laponia, acasă la Moş Crăciun, şi cele din Israel. O excursie de patru zile în oraşul Moşului nu este, însă, pentru buzunarul oricui, cea mai ieftină ajungând la 1.769 de euro.

În schimb, o vizită de cinci zile în Israel, la locurile sfinte, vă va costa 229 de euro. Dacă de Revelion vreţi să scăpaţi de gerul de acasă, aţi putea opta pentru o vacanţă la plajă, fie că vorbim despre Antalya, sau Egipt, unde tarifele nu depăşesc 400 de euro. Puteţi opta şi pentru destinaţii ceva mai exotice, precum Mexic, Brazilia, Kenya sau Bali.