Sărbătoarea Sânzienelor la Muzeul Naţional de Istorie

Sărbătoarea Sânzienelor la Muzeul Naţional de Istorie

Reprezentanţii Muzeului de Istorie a României organizează cu ocazia Sânzienelor, pe 24 iunie, vizite nocturne, concerte şi spectacole de dans.

Evenimentele de la muzeu se desfăşoară începând cu ora 16.00 şi ţin până spre miezul nopţii. Printre surprizele pregătite pentru sărbătoarea de Sânziene se numără recitalul de chitară clasică susţinut de Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ la ora 19.00, spectacol de dansuri tradiţionale româneşti susţinut de "Ansamblul Folcloric Doina" al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, pe terasa muzeului, concertul de muzică medievală "Melodii desculţe" susţinut de trupa No’Mads la ora 21.00 şi un spectacol de dans, o oră mai târziu pe terasă. Expoziţii permanente şi temporare În plus, cei care vizitează Muzeul Naţional de Istorie joi seară au şansa de a vedea şi expoziţiile permanente şi temporare. Expoziţia "Lapidarium" găzduieşte copia la scară naturală a bazei Columnei lui Traian. Tot în această seară se poate vizita expoziţia temporară a lunii iunie alcătuită dintr-o serie de piese arheologice recuperate în luna mai 2011 de autorităţile statului român în Germania.

Muzeul Naţional de Istorie mai găzduieşte în această perioadă şi expoziţiile: "România - Spania. 130 de ani de relaţii diplomatice", "Lutul, pânza, culoarea", "Aeromfila", expoziţie filatelică, şi "Pe urmele Dianei", o micro-expoziţie unde se vor expune două piese de patrimoniu care o înfăţişează pe Zeiţa Diana.

Ne puteți urmări și pe Google News