Motivul: municipalitatea pune la punct ultimele detalii pentru cea de-a XXXI-a ediţie a festivalului „Simfonia Lalelelor“, care începe mâine-dimineaţă. Astfel, muncitorii lucrează de zor la montarea ultimelor pavele şi la plantarea ultimelor fire de panseluţe.

Festivalul „Simfonia Lalelelor“ va debuta mâine, la ora 10.30, cu tradiţionala paradă a florilor, ce va avea loc pe traseul Primăria Piteşti – Casa Cărţii. Spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta vor defila care alegorice realizate din zeci de mii de flori. Deschiderea oficială va avea loc la 11.30, la Casa Cărţii, unde vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi primarii oraşelor înfrăţite cu Piteştiul.

Concerte în aer liber
şi focuri de artificii

O altă noutate a ediţiei din acest an este faptul că organizatorii încearcă să intre în Cartea Recordurilor. Astfel, de la ora 16.00, pe platoul din faţa Teatrului „Alexandru Davila“, 5.000 de copii vor încerca să doboare recordul mondial la dans de societate, având ca temă „Dansul Florilor“. În acest scop, reprezentanţii Guinness Book vor amplasa şase camere video pentru monitorizarea întrecerii.

Sâmbătă, piteştenii sunt aşteptaţi de la ora 17.00, în Piaţa „Alexandru Davila“, unde va avea loc un spectacol de muzică uşoară şi folclorică. Pe scenă vor urca taraful „Zavaidoc“, DJ Project, Hi-Q, Iris, Loredana Groza şi Taraful Aquirida. După concert, organizatorii au pregătit un grandios foc de artificii.

În ultima zi a festivalului, duminică seara, este programat un concert de muzică clasică. La Casa de Cultură a Sindicatelor, începând de la ora 19.00, va concerta Cvartetul Tiberius, de la Filarmonica din Târgu-Mureş, împreună cu membrii Filarmonicii din Piteşti. În Complexul Expoziţ ional Casa Cărţii va fi organizată expoziţia florală internaţională „Simfonia Lalelelor“, ce va putea fi vizitată mâine, între orele 13.00 şi 20.00, sâmbătă de la ora 9.00 la 20.00, iar duminică va fi deschisă între orele 9.00 şi 18.00. La expoziţia „Simfonia Lalelelor“ participă peste 60 de firme şi instituţii de profil.

Autorităţile locale ar fi vrut să inaugureze, cu ocazia festivalului lalelelor, o fântână arteziană „cântătoare“ în valoare de 1,5 milioane de euro, după modelul celei amplasate în centrul Craiovei.

Însă lucrările nu au putut fi terminate la timp, motiv pentru care municipalitatea a decis ca fântâna să fie inaugurată pe 9 mai, Ziua Europei.