Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s-ajungă: Să-i iau eu apărarea!
Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s-ajungă: Să-i iau eu apărarea!

Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s-ajungă: Să-i iau eu apărarea!

Pe 26 martie 2014, postam pe cristoiublog.ro acest gînd despre o pricină de a mea cu Raed Arafat: „Aflu de la Hotnews că un organism aflat în subordinea lui Victor Ponta și al Famigliei sale – CNCD – m-a amendat cu 15 milioane lei vechi pentru un text despre demnitarul Raed Arafat, un ins a cărei trecere la Ministerul de Interne a fost salutată de toți medicii din România, victime ale acestui oportunist de Valea Iordanului, care și-ar dori să pună mîna pe Telecomunicațiile speciale ale României.

Drept răspuns la această nouă mizerie ticluită de iresponsabilul vesel, Primul Plagiator al țării și, firește, Primul Ginerică al aceleiași țări, republic aici textul despre Raed Arafat, tipărit în Evenimentul zilei.

Raed Arafat-poșeta cu care Victor Ponta îi dă-n cap lui Traian Băsescu
Sloganul Regimului USL – Nici o clipă fără o vorbă de la Victor Ponta!- și-a spus cuvîntul și-n această dimineață. În prefața Ședinței de la PSD, iresponsabilul vesel a simțit o nouă mîncărime a limbii, mult asemănătoare celei simțite de alții în fund, drept pentru care se tratează de hemoroizi.
Televiziunile de știri, prezente la fața locului, i-au dat imediat alifia: Transmisia în direct. Cu acest prilej, Victor Ponta a declarat: ”Noi l-am susţinut pe dl Arafat şi credem că este cel mai potrivit în acest moment, preşedintele îl susţine pe dl Opriş – cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere, în dl Arafat sau în dl Opriş, şi fiecare rămâne cu cel în care are încredere.” Așadar, Raed Arafat, alintat e unii cititori cu apelativul Calafat, și-a găsit, în fine, utilizarea:
De poșetă cu care Victor Ponta îi dă în cap lui Traian Băsescu.
N-are importanță că între Arafat și STS e distanța care separă un arab de un român. Bun, rău, Marcel Opriș e specialist în telecomunicații. Cum ne va explica, în româna lui de vînzător de valută, Raed Arafat activitatea STS? Membrii Sectei Idolul nostru e Raed Arafat! vor spune că arabului îi va interzice Alah să fie oportunist de cea mai joasă speță. Ei nu știu că Raed Arafat are alt Dumnezeu decît Alah. Unul dinainte de 1989!”

L-am reprodus în întregime nu pentru a reaminti unora cîte probleme am avut din cauza clonțoșeniei mele față de pe atunci atotputernicul Victor Ponta și atotlăudatul Raed Arafat, ci pentru a medita din nou la fatalitatea tipic românească prin care Eroul de ieri devine Banditul de azi.

Raed Arafat a fost mai mult decît incorect cu mine, a fost chiar mizer. Din cîte se vede, textul meu era doar un pamflet. Nu-i aduceam nici o acuzație menită a-l trimite la DNA sau să fie demis, nici măcar nu-i ceream demisia. Și cu toate acestea, Raed Arafat nu numai că m-a pîrît la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, cerînd să fiu aspru sancționat, dar mai mult a venit el însuși la judecată pentru a se asigura că voi fi pedepsit.

Asta nu mă împiedică să nu observ că Raed Arafat e victima unei campanii duse de forțe care-i vor demisia. Experiența mea de 25 de ani de presă și de observator al scenei noastre publice îmi spune că în tot ce i se întîmplă acum lui Raed Arafat presa mai mult sau mai puțin independentă e folosită pentru rezolvarea unor interese care n-au nici o legătură cu cinstea și dreptatea. Cînd se dă drumul la o asemenea campanie, s-a decis deja și rezultatul ei. De regulă, demiterea celui care e ținta campaniei tocmai de cei care par a fi sprijinitorii și chiar amicii respectivului.

Nici măcar presa americană nu se lansează în anchete menite a da jos pe cineva fără sprijinul discret al celor interesați ca respectivul să plece din funcție. Cum o să cred că presa românească poate fi altfel?

Din acest punct de vedere sunt mai mult decît interesante două fapte:

    Pînă mai ieri Harap Alb cel Bun, Raed Arafat e azi Spînul cel Rău.
    Tonul campaniei urcă de la o oră la alta. Mă amuzam cu cineva la care eram în vizită miercuri seara de evoluția halucinată a burtierelor la televiziunile de știri. Pe la 18 Raed Arafat greșise. Peste două ore, pe la 20, trebuia deja să-și dea demisia. Glumeam cu gazda mea:

Pe la 23, i se va cere arestarea, iar pe la 24, ghilotinarea.
Cine i-a pus gînd rău lui Raed Arafat nu știu.
Ce știu însă e că eu, ca de obicei, nu numai că nu sunt în conspirație, deși am suficiente motive să-l antipatizez pe Raed Arafat, dar mai mult îi iau apărarea.
Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s- ajungă: Să-i iau eu apărarea!

Articolul a fost publicat inițial pe cristoiublog.ro.