Evenimentul Zilei > Actualitate > Şansa profului de la „Jean Monnet”: „N-am ştiut că e minoră”
Şansa profului de la „Jean Monnet”: „N-am ştiut că e minoră”

Şansa profului de la „Jean Monnet”: „N-am ştiut că e minoră”

Avocaţii încearcă să-l scoată din arest pe fostul profesor de sport de la liceul bucureştean, susţinând "independenţa" fetei, tipică unei majore.

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" a dat ieri o nouă declaraţie în faţa procurorului. "Ar putea schimba tot cursul acestui caz", a declarat noua avocata a lui Dan Vişan, Paula Iacob.
În tot acest timp, cancelaria liceului fierbea. A fost numit un nou director general, Mariana Rosner, profesor de chimie, iar ca adjunct, profesorul de istorie Bogdan Stoica.
Profu’, fără reacţie
Profesorul de sport a fost adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu un sfert de oră înainte de ora 12.00. Flancat de doi oameni ai legii, pe drumul de la maşină până în clădire a stat cu privire în jos.
La întrebările jurnaliştilor nu a schiţat niciun gest, muşchii feţei au fost inerţi. A fost dus până la etajul IV. S-a aşezat cuminte pe o bancă de pe culoar, aşteptând să vină avocata Paula Iacob şi să fie chemat de procuror.
Puţin după ora 12.00 a început audierea. Profesorul îi spune procurorului că nu a ştiut faptul că eleva era minoră. De fapt, întrucât ipoteza violului a fost infirmată ştiinţific, acuzaţia de "relaţie sexuală cu un minor" e singura care l-ar mai ţine în arest preventiv.
"În prima declaraţie a spus că ştia că e minoră"

De partea cealaltă, Cristian Sârbu, avocatul apărării, reacţionează la "completările" profesorului Vişan şi nu crede o iotă din ceea ceea ce spune: "Ştia foarte bine că e minoră, cum să spună o asemenea grozăvie? Iar în prima declaraţie a spus că ştia că e minoră".
"Iniţiativa relaţiilor i-a aparţinut domnişoarei. A afirmat că este independentă şi că face ceea ce vrea, motiv pentru care el a fost convins că nu este minoră. După ce s-a întâmplat totul, a mers în club, a dansat şi s-a simţit bine. Prin urmare, în acel moment nu s-a pus problema situaţiei cum că nu i-a convenit ce s-a întâmplat", a spus avocata Paula Iacob, apărătoarea lui Vişan.
"Are tupeu tânărul acesta. Cum să spui că nu ştiai că e minoră. Era profesor şi lucra cu elevi minori, nu la aprozar, cu zarzavaturi.”
CRISTIAN SÂRBU, avocatul elevei


"Domnişoara nu numai că nu s-a opus, dar a iniţiat totul. Raportul sexual s-a consumat fără ca el să ştie că ea nu e majoră.”
PAULA IACOB, avocatul profesorului Dan Vişasn

Expiră perioada de arest
În jurul orei 13.00, după ce au plecat avocaţii, a fost scos şi profesorul din sediul Parchetului. A plecat la fel cum a venit, nu a schiţat niciun gest.

Fostul profesor de sport de la "Jean Monnet" aşteaptă rezultatul declaraţiei din arestul poliţiei.
Săptămâna viitoare îi expiră perioadă de arest preventiv şi va urma un proces în care judecătorii vor hotărî dacă va mai sta după gratii.

Pentru că legiştii au infirmat varianta unui viol, avocaţii lui Vişan încearcă să-l scoată din arest susţinând că acesta nu a ştiut că era minoră.
Noul director, "specialist în gestionarea scandalurilor"
Între timp, după ce a fost anunţată noua conducere a liceului, elevii de la "Jean Monnet" au preferat să-şi afişeze reacţiile pe reţelele de socializare online.
"Domnule Stoica, suntem alături de dumneavoastră, ştim că nu aveţi o misiune uşoară, însă pe doamna Rosner nu o putem accepta. Noi avem nevoie de un director din liceu, care ne cunoaşte şi care ne poate reprezenta", comentează unul dintre elevi pe Facebook.
Despre Mariana Rosner se spune că ar fi expertă în gestionarea scandalurilor. În urmă cu opt ani, pe atunci director al Grupului Şcolar "Viaceslav Harnaj", Rosner a apărut în presă după ce a ajuns în situaţia de a da afară cu poliţia nişte eleve din internat. Acestea erau acuzate că au intrat în cămin cu persoane străine.

Imaginea şcolii pe care a condus-o în urmă cu aproximativ 10 ani profesorul Rosner e total în antiteză cu cea de la "Jean Monnet". Elevii proveneau din familii cu probleme sociale.
Citiţi şi:

  • Cazul „Jean Monnet”, profesorul în faţa procurorului. „Nu ştia că e minoră, de parcă lucra la aprozar”
  • Liceul "Jean Monnet", veşnic aspirator de fiţe. De la odraslele nomenclaturiştilor la piţipoancele contemporane
  • Misterul "violului" de la Jean Monnet, dezlegat: Oana, turnată tatălui de colege
  • A fost orgie bahică, nu viol
  • Incognito EVZ la liceul celebrităţilor: viaţa la Jean Monnet după viol
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: