Evenimentul Zilei > International > Sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi ridicate
Sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi ridicate

Sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi ridicate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a precizat că sancțiunile impuse Rusiei vor fi de durată, în ciuda presiunilor făcute de mai multe țări europene care doresc ușurarea acestora

„Să crezi în bunele intenții ale președintelui Vladimir Putin…, ține fie de naivitate, fie de ipocrizie. Pentru a-i susține pe Merkel, Hollande și Acordul de la Minsk, trebuie cel puțin să menținem sancțiunile existente”, a declarat Tusk într-un interviu la care au participat șase ziare occidentale.

” Dacă Europa se răzândește și va slăbi menghina penalităților, atunci relațiile transatlantice vor intra probabil într-o fază deosebit de critică. Pentru americani este de neacceptat să fie mai implicați decât Europa în conflictul din Ucraina. Aceasta este poziția clară a administrației Obama”, a explicat Tusk care a lăsat să se înțeleagă că în niciun caz sancțiunile nu vor fi ridicate în cursul acestui an.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: