Evenimentul Zilei > Sport > Sancțiuni uriașe pentru cluburile europene care au încercat să facă Super Liga
Sancțiuni uriașe pentru cluburile europene care au încercat să facă Super Liga

Sancțiuni uriașe pentru cluburile europene care au încercat să facă Super Liga

Echipele din Europa care au încercat să organizeze o altă competiție de fotbal prin care să intre în concurență cu Champions League al UEFA nu vor scăpa ușor.

Preşedintele UEFA, Aleksandar Ceferin, a promis sancţiuni împotriva celor douăsprezece cluburi implicate în crearea Super League, dar acestea ar putea fi diferite în funcţie de implicarea lor în proiect, informează lesoir.be, care citează Gazetta dello Sport.

Sursa citată precizează că Real Madrid, Juventus şi FC Barcelona ar putea primi sancţiuni mai severe decât celelalte cluburi în următoarele săptămâni.

„Sancţiunile vor afecta şi liderii, care riscă suspendarea sau interzicerea exercitării funcţiilor”, avertizează cotidianul italian.

„Toată lumea trebuie să sufere consecinţele a ceea ce a făcut, nu se poate spune că nu s-a întâmplat nimic. Dar pentru mine există o mare diferenţă între cluburile engleze şi celelalte şase. Cluburile engleze au ieşit primele, şi-au recunoscut greşeala. Este nevoie de o anumită tărie de caracter pentru a spune: «m-am înşelat»”, a avertizat Aleksandar Ceferin, în Daily Mail.

El a spus că poziţia cluburilor engleze este în contrast cu cea a grupărilor Real Madrid, Barcelona şi Juventus. Conducătorii acestor trei cluburi au fost ironizaţi de Ceferin, care a vorbit despre „cei care simt că Pământul este plat şi cred că Superliga există încă”.

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, unul din Italia, Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. AC Milan a dat un comunicat ambiguu, din care ar reieşi că şi gruparea „rossonerro” iese din proiect. Dintre fondatori, au mai rămas ferme trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona.