Evenimentul Zilei > International > Salvini anunță că va construi un zid la frontiera slovenă pentru a tăia traseul migranților
Salvini anunță că va construi un zid la frontiera slovenă pentru a tăia traseul migranților

Salvini anunță că va construi un zid la frontiera slovenă pentru a tăia traseul migranților

Salvini anunță că dorește să construiască un zid de sârmă ghimpată la granița dintre regiunea Friuli-Veneția Giulia și Slovenia, pentru a stopa migraţia de pe ruta Balcani.

Salvini a fost aspetele programului politic "Porta a porta" de la Rai, unde a jucat cu cărți pe masă, demonstrând, dacă mai era nevoie, că are răspuns la orice întrebare din partea jurnaliștilor privind imigrația.

Matteo Salvini spune cu voce tare și clar că "Italia nu va mai coopera cu politica europeană a migrației dacă alte țări nu își iau migranții". "Ne așteptăm la un angajament ferm din partea Europei, deoarece această chestiune nu mai poate fi doar responsabilitatea Italiei", confirmă ministrul Afacerilor Externe Enzo Moavero Milanesi. "Dar nu prin conflicte vom găsi soluții"a concluzionat ministrul.

Noua confruntare între ONG-ul german  și ministrul de interne Matteo Salvini redeschide criza migrației în Europa.

După paisprezece zile pe mare de așteptare cu 42 de supraviețuitori la bordul Sea-Watch 3, a forțat linia apelor italiene , în ciuda interdicției Ministerului de Interne.

"Știu ce risc, dar nu am de ales", a spus tânărul căpitan german, Carola Rackete. "Migranții sunt epuizați. Îi conduc într-un loc sigur. "Și ONG-ul explică:" În paisprezece zile, nu a fost găsită nici o soluție politică și juridică, Europa ne-a abandonat. "Cu două zile mai devreme, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins apelul Sea-Watch care urmărea să forțeze Italia să primească migranții, solicitând asistență.

Salvini  forţează UE să reacționeze

Răspunsul lui Matteo Salvini nu a durat mult: "Comandantul a decis să intre în Lampedusa? Nu i se permite să debarce, dislocăm forțele noastre de ordine, deoarece apărarea granițelor noastre este un drept sacru.

"În Olanda nimănui nu-i pasă ce face o barcă care arborează pavilionul lor. Este o provocare și un act ostil, dorim ca ei să primească migranții ", a declarat Salvini. Germania "care nu a făcut nimic" şi, în final, Europa este "absentă ca de obicei" dar "care se trezește numai când trebuie făcuți banii", a concluzionat liderul Ligii din Italia.

Către o suspendare din Schengen?

În cazul în care celelalte ţări membre UE insistă că nu doresc să împartă povara migrației, Roma se va spăla mâini cu normelor europene în ceea ce priveşte amprentarea și identitatea persoanelor care intră în spațiul Schengen.

Acuzat de aripa dreaptă, Salvini a declarat ieri să nu excludă construirea unui zid pe frontiera slovenă după modelul  prim-ministrului Viktor Orban când a ridicat zidul la graniţa cu  Serbia. „Dacă ruta balcanică se redeschide, în cazul în care fluxul de migranți nu se oprește, eu nu exclud a pune bariere“, a concluzionat Salvini în emisiunea Porta a Porta.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.