Salvatore Adamo revine la Bucureşti

Salvatore Adamo revine la Bucureşti

Astăzi, marea vedetă a muzicii uşoare din anii '60 va susţine un concert, artistul revenind după aproape 40 de ani pe scena Sălii Palatului.

Aclamat şi iubit în întreaga lume, Salvatore Adamo este unul dintre cei mai mari interpreţi ai Europei, el interpretându-şi melodiile în nouă limbi străine. Artistul, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, va oferi publicului român şansonete, tangouri şi multe alte piese nostalgice, încântându-şi admiratorii cu superbele sale hituri: "Tombe la Neige", "Vous Permettez Monsieur", "La Nuit", se arată într-un comunicat remis Agerpres, de Project Events.

Biletele pentru spectacolul de azi se găsesc la Sala Palatului, la magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center şi la magazinele Flanco.

La răscrucea a două cetăţenii

Ne puteți urmări și pe Google News

Salvatore Adamo (născut la 1 noiembrie 1943 în Comiso, Sicilia) este un muzician belgian de origine italiană. Pe când Salvatore Adamo avea patru ani, familia lui s-a mutat la Mons, în Belgia, în căutare de lucru. Salvatore şi-a petrecut copilăria în localitatea Jemappes.

Deoarece în Belgia nu se poate obţine cetăţenie dublă la majorat, din respect pentru tatăl său, Adamo s-a hotărât să păstreze cetăţenia italiană. Prin decret regal, la 4 iulie 2001, regele Albert al II-lea al Belgiei i-a acordat titlul nobiliar de cavaler. Între timp, el a obţinut şi cetăţenia belgiană, fără a renunţa la cea italiană. În anul 2002, oraşul belgian Mons l-a declarat pe Adamo "cetăţean de onoare".

În şcoală a cântat în corul bisericesc şi a învăţat să cânte la chitară. În 1960 a participat la un concurs organizat de Radio Luxemburg, câştigând finala de la Paris. În 1962, după ce a câştigat un concurs muzical în Franţa, a apărut în Belgia primul disc al artistului. Primul succes l-a avut în 1963, cu cântecul "Sans toi ma mie".

Cântece în franceză şi în germană

Au urmat "Tombe la neige", "Vous permettez Monsieur","La Nuit" (1964), "Dolce Paola" (1965), "Ton Nom" (1966), "Une larme aux nuages", "Inch'Allah" (1967), "L'amour te ressemble" (1968), "A demain sur la lune", "Petit bonheur" (1969), "Va mon bateau" (1970), "J'avais oublié que les roses sont roses" (1971), "C'est ma vie" (1975). Cu toate că nu vorbea cursiv germana, a început sa cânte în această limbă primele compoziţii muzicale proprii. În 1967 a întreprins un turneu în Germania, încununat de succes. Cel mai cunoscut şlagăr a fost "Es geht eine Träne auf Reisen" ("Une larme aux nuages"), cu care a ajuns în top pe locul doi. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/K-DKXuWuoYM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 1943 este anul în care s-a născut Salvatore în Comiso, Sicilia. Copilăria şi-a petrecut-o însă în Belgia. Astăzi Adamo are dublă cetăţenie

TEATRU

O piesă poliţistă la Nottara

Comedia "39 de trepte", o piesă cu patru personaje şi intrigă poliţistă, se va juca astăzi, la Teatrul Nottara. Richard Hannay (Alexandru Jitea) descoperă o femeie necunoscută, ucisă în locuinţa sa. Nu ştie nimic despre ea şi circumstanţele morţii. Atunci începe aventura lui, care se desfăşoară Londra şi în Scoţia. Piesa este adaptată după romanul poliţist cu acelaşi nume al lui John Buchan şi ţinând cont de conceptul de "film noir" . În distribuţia "39 de trepte" mai sunt Luminiţa Erga, Adrian Văncică şi Alexandru Mike Gheorghiu.

EXPOZIŢIE

500 de jucării de Crăciun la Muzeul de Istorie

Expoziţia de jucării de colecţie şi istorice "De la Moş Gerilă la Moş Crăciun" poate fi vizitată, în weekend, la Muzeul Naţional de Istorie a României. Cele peste 500 de exponate datează din anii '20 până în anii '90 şi sunt expuse în jurul bradului de Crăciun al muzeului. Animale, automobile, păpuşi, roboţi, rachete, maşinuţe, ursuleţi, marionete, dar şi ornamente vintage de brad pot fi admirate între orele 9:00 - 17:00. Expoziţia este deschisă în zilele de miercuri până duminică. La finalul expoziţiei, 4 ianuarie 2012, va avea loc şi o tombolă pentru copii.

CONCERT

Amadeus descinde la Plaza România

Astă seară, în Plaza România, se vor auzi acorduri de vioară, pian şi violoncel, în stilul trupei Amadeus. Cele patru membre ale trupei vor concerta pe ritmuri electro-clasice, de la ora 18:00. Evenimentul face parte din "Episodul doi al Magiei de Crăciun" al Plaza România, ce include workshop-uri,concerte, stand up comedy şi altele. Duminică, la ora 17:00 va cânta şi Vlad Miriţă. Trupa Amadeus are o vechime de peste 10 ani şi a concertat în ţări precum Afganistan, Cipru, Israel, Turcia şi Irlanda. Fetele au lansat, până în prezent, cinci albume. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TLJi8VQTLMU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>