Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu
Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu

Pentru salvarea PSD și a guvernării, Liviu Dragnea trebuie să facă pasul înapoi! Gândul lui Ion Cristoiu

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni cu executare. Totodată, i-a fost eliminată suspendarea din procesul Referendumului.

Se face, potrivit calculelor, vreo patru ani și ceva. Despre inevitabila condamnare a lui Liviu Dragnea am scris de nenumărate ori pe cristoiublog.ro și am zis la toate emisiunile tv posibile. Deși aș putea, nu strig „Încă o dată am avut dreptate!”

Spun doar atît: Că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din funcția de președinte al Camerei și din funcția de președinte al PSD.

Iar dacă nu vrea, alți lideri PSD trebuie să-l oblige să facă asta.

E singura șansă a PSD de a se salva.

E singura șansă a actualei coaliției de guvernare de a împlini cît de cît marile și necesarele proiecte de eliberare a României de sub dictatura sergenților majori mesianici.

Spunînd că Liviu Dragnea nu poate fi achitat, mă gîndeam la o soluție menită a împăca și pe Liviu Dragnea și pe cei care dinăuntru, dar mai ales din afară care vedeau în achitare un pericol major pentru interesele lor.

Nu mi-a trecut prin cap o clipă că sentința va fi atît de clară, atît de spectaculoasă – 3 ani și șase luni cu executare pentru ceea ce ar putea fi o găinărie, în condițiile în care mari devalizatori ai avuției naționale au luat doi ani, doi ani și ceva pentru afaceri de corupție răsunătoare.

Mi-e limpede acum că sentința face parte dintr-un plan.

Un plan vizînd paralizarea Coaliției dacă nu chiar căderea actualei guvernări la Moțiunea de cenzură depusă la țanc de PNL, în vederea unui Guvern al Meu II.

Dacă acest plan nu iese (n-ar fi singurul) tot se obține ceva de către regizori: Blocarea procesului de restabilire a drepturilor și libertăților cetățenești.

Își imaginează cineva un PSD avînd suflu pentru a duce mai departe proiectele vizînd Legile Justiției, Modificările la Codul Penal, întoarcerea Serviciilor secrete în cazărmi, revocarea Codruței Kovesi, sancționarea celor de la SRI și de la DNA care au comis abuzuri?

Eu unul nu-mi imaginez.

Îmi imaginez în schimb un PSD obligat să facă față asaltului din partea Opoziției, a Străzii, a Diviziei Presă. a cancelariilor occidentale în loc să se ocupe de guvernare.

Îmi imaginez un PSD condus de un om descumpănit de gîndul viitoare închisori (e greu de presupus că al doilea complet de la ÎCCJ îl va achita).

Poate guverna un partid condus de un om descumpănit?

PSD e în plin război.

Poți continua un război cu comandantul rănit de moarte?

Toate datele îmi confirmă ipoteza unui Plan în care condamnarea lui Liviu Dragnea e doar începutul.

Sînt o mie și una de semne că sentința face parte dintr-un plan: Amînarea succesivă, menită a da impact uriaș în opinia publică.

Amînarea de către Klaus Iohannis a deciziei în privința lui Kovesi.

Plimbarea legilor Justiției de la Ana la Caiafa, în așteptarea sentinței.

Achitările spectaculoase în primă instanță, menite a dovedi că Justiția e îndependentă, dar a și droga vigilența liderilor PSD, a jurnaliștilor anti-Binom cu iluzia unei schimbări în bine la nivelul SRI, al Justiției, al Sistemului în general.

Singura soluție de contracarare a planului e retragerea lui Liviu Dragnea.

Dacă sentința n-ar fi fost politică, parte a unui plan anti-PSD, aș crede că Liviu Dragnea ar mai putea rămîne în fruntea partidului și a Camerei deputaților.

Rămînerea lui Liviu Dragnea în funcțiile deținute e lucrul pe care pariază Regizorii Planului.

Și, din cîte-mi dau seama, nu s-au înșelat.

Liviu Dragnea și PSD acționează exact așa cum vor Regizorii!