Evenimentul Zilei > Actualitate > Salvamarii din Jupiter, aplaudaţi de turişti. Au salvat doi tineri, în pericol de înec
Salvamarii din Jupiter, aplaudaţi de turişti. Au salvat doi tineri, în pericol de înec

Salvamarii din Jupiter, aplaudaţi de turişti. Au salvat doi tineri, în pericol de înec

Alertă pe plaja din staţiunea Jupiter după ce doi tineri, care se aventuraseră în mare, nu s-au mai putut întoarce la mal din cauza curenţilor puternici care în împingeau spre larg. Salvamarii au reuşit , în final, să îi aducă la ţărm cu bine, în aplauzele sutelor de turişti.

Imaginile surprinse de un amator arată plaja plină de turiştii adunaţi pe malul mării pentru a urmări intervenţia salvamarilor din Jupiter. Aceştia fuseseră alertaţi că doi turişti, care se îndepărtaseră mult de ţărm, strigau după ajutor, dintre valuri. Conform martorilor, „turiştii erau bărbaţi în toată firea” dar nu au mai putut învinge curenţii puternici. Salvamarii au reuşit, cu greu, să ajungă în larg şi cei doi aventurieri, extenuaţi, au fost traşi spre plajă. Unul cu un skijet, celălalt, legat de colacul altui salvamar.

Cei doi tineri salvaţi de la înec i-au felicitat pe salvamari, în aplauzele turiştilor. Plaja din Jupiter este printre cele mai periculoase de pe litoral. Valurile înalte şi curenţii puternici din zonă au fost cauzele care numai în această vară au dus la înecul a două persoane. Mulţi turişti au fost salvaţi, însă, de la înec. Deşi salvamarii arborează steagul roşu, care interzice intrarea în apă, sunt destui turişti care nu ţin cont şi se avântă în valuri. Şeful salvamarilor din Jupiter, George Lipoveanu, a declarat pentru EVZ că, „mâine, le voi da băieţilor meu câte o primă de 100 de lei,  iar seara, după program, le fac cinste cu bere”.