Salariul mediu net a ajuns la 1.000 de lei

Salariul mediu net a ajuns la 1.000 de lei

Salariul mediu net a crescut cu 1 la suta fata de luna august, in cea mai buna perioada pentru salariatii din Romania.

In septembrie, cele mai mari valori salariale s-au inregistrat in domeniul intermedierilor financiare, unde salariile nete au atins o valoare de 3.186 lei. Cele mai mici salarii nete, de 603 lei,  s-au inregistrat in industria prelucrarii lemnului.

Luna trecuta, comparativ cu august, cele mai mari cresteri ale salariului mediu net s-au inregistrat in industria petroliera (30,7%), in domeniul intermedierilor financiare (20,1%) si in transporturile aeriene (14,3%).

Printre cele mai mici cresteri salariale nete, intre 2 si 5 la suta, s-au inregistrat in invatamant, televiziune si comunicatii, hoteluri si restaurante si agricultura.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, romanii au avut salarii nete cu 20,9 la suta mai mari, iar indicele castigului salarial real a crescut cu 14 la suta, a anuntat azi Institutul National de Statistica (INS).

Azi se decide salariul minim pentru 2008

Responsabilii confederatiilor sindicale din Romania se intalnesc astazi cu Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si cu cel al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru a stabili valoarea salariului minim pe economie pentru anul viitor.

Vom reveni cu amanunte.