În ciuda hotărârii judecătorești, IPJ Sălaj nu a achitat sporurile lunare, iar acum este executat silit pentru suma de 25.000 de lei, fiind totodată obligat să achite dobânzi în valoare de 1900 de lei/zi. Sub conducerea lui Aurel Știrb, Inspectoratul riscă un colaps financiar.

Pe scurt, Sorin Pop este unul dintre puținii polițiști din regiunea de Nord Vest cu titlul de doctor în „Ordine Publică și Siguranță Națională”, pe care l-a obținut la Academia de Poliție Ioan Cuza din București. Conform legilor în vigoare, acesta trebuia să primească încă din 15 mai 2014, din partea IPJ Sălaj, sporuri lunare în valoare de 15% din salariul de bază, lucru care nu s-a întâmplat. Tribunalul din Sălaj, dar și Curtea de Apel Cluj i-au dat dreptate polițistului, însă Inspectoratul nu a pus în aplicare decizia finală nici după trei luni. Atunci, Sorin Pop a apelat la un executor judecătoresc.

Din cauza conducerii defectuoase și a nerespectării unei decizii finale judecătorești, dar și pe fondul faptului că banii trebuie achitați exclusiv din bugetul IPJ Sălaj, Inspectoratul riscă acum o criză financiară