Ulterior acestei situații, persoanele în cauza au devenit violente și au aruncat cu pietre înspre polițiști. În ajutorul acestora au mai ajuns alte două echipaje iar bătălia a devenit una în toată regula, atacatorii de etnie romă folosint furci și topoare.

“La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, potrivit ordonanţelor militare de punere în aplicare a Decretului de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente (pietre, bolovani, lopată etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora.

Totodată, s-a mai constatat faptul că un inculpat a exercitat violenţe, prin îmbrâncire şi prindere de gât, asupra unuia dintre lucrătorii de poliţie, adresându-i totodată injurii”, spun procurorii de la Sibiu.

În cele din urmă, două persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate în fața unui judecător pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Pagubele suferite de cele trei mașini de poliție sunt importante. “Urmare acestui fapt, a rezultat avarierea a trei autospeciale şi a două scuturi de protecţie folosite de lucrătorii de poliţie pentru a se apăra, valoarea totală a pagubei suferite fiind apreciată la suma de 26.410,1 lei”, mai spun procurorii.