S-a luat marele pot la Loto 6/49!

S-a luat marele pot la Loto 6/49!

Castigatorul celor 10,5 milioane de euro a jucat o varianta simpla la o agentie Loto din Calarasi.

7,8 milioane de euro vor ajunge, in perioada urmatoare, in buzunarele unui roman care a jucat trei variante simple la o agentie Loto din Calarasi, adica a platit pe biletul castigator 13,2 lei.

Imediat dupa anuntarea liniei castigatoare, un roman care s-a recomandat Claudiu Munteanu a intervenit in direct la OTV, pretinzand ca este marele castigator, insa nu a facut si dovada castigului.

Dupa 15 saptamani de cand nu s-a mai castigat marele premiu, la extragerea de ieri reprezentantii Loteriei au anuntat ca exista in sfarsit un castigator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premiul pus in joc la categoria I a ajuns ieri la aproape 10,5 milioane de euro, suma din care castigatorul sau castigatorii vor primi 7,8 milioane de euro in urma impozitarii cu 25%, conform legii. Anul acesta s-a castigat de patru ori.

Norocul nu i-a ocolit pe calaraseni nici la celelalte extrageri castigatoare din 2007, in urma cu doua extrageri inainte de reportul „prelungit” la categoria I, varianta norocoasa fiind jucata tot in Calarasi. 

Pe langa premiul de la categoria I, alti 60 de jucatori au reusit sa obtina la categoria a II-a, fiecare, peste 12.000 de euro, iar la categoria a III-a au fost adjudecate alte 3.316 de castiguri a cate 350 de euro.

Premiu-record

Pana ieri, cel mai mare premiu adjudecat din istoria Loteriei a fost de 17,7 milioane de lei, adica aproximativ 5 milioane de euro. Suma castigata la extragerea de ieri este insa de doua ori mai mare decat recordul inregistrat pana acum de Loterie.

Pentru extragerea de duminica, incasarile Loteriei au fost de peste 9,6 milioane de euro numai din biletele vandute la 6/49. Sansele ca marele premiu sa fie adjudecat au crescut fata de saptamana trecuta cu aproape 10%, raportand numarul total de variante jucate, de aproximativ 7,3 milioane, la numarul de variante posibile de aproape 14 milioane.

Validare

Extragere cu vijelii

Sute de mii de bilete jucate pentru extragerea de ieri au fost pe punctul de a fi nevalidate din cauza sistemului de satelit al Loteriei care a fost afectat de ploile si vijeliile din tara. La 14.30, ora la care in mod normal toate biletele din tara ar fi trebuit centralizate, Loteria nu reusise sa valideze decat aproximativ 40% dintre ele.

Potrivit Lilianei Ghervasuc, presedintele Loteriei, reprezentantii institutiei au luat in considerare varianta nevalidarii unui numar important de bilete. La ora 15.00, doar 45% din biletele jucate in Bucuresti si 20% din cele jucate in Cluj erau centralizate. Situatii de acest gen ar putea aparea ori de cate ori sunt furtuni sau astfel de fenomene, potrivit unor surse din Loterie.

Regulamentul organizarii jocurilor Loto prevede situatii de acest tip si stipuleaza ca „biletele care nu au putut fi prelucrate si validate se declara neparticipante la tragere”. In final, Ghervasuc a anuntat ca cele peste 2,2 milioane de bilete jucate au fost validate. In cazul unor nevalidari, chiar daca in lotul de bilete necentralizate se afla unul castigator, Loteria are doar obligatia de a anunta inaintea extragerii.

S-a dezumflat gogoasa! Biletele Ogica-OTV au nimerit doar un numar din 47 Desi au jucat 452.634 lei (aproape 139.000 de euro) pe trei variante, una de 23 de numere si doua a cate 12, „echipa” de jucatori la loto a lui Stelian Ogica a pierdut toti banii. Din cele 47 de numere jucate, unul singur s-a nimerit printre cele extrase.

Ieri seara, la sediul OTV si la cel al Loteriei Romane, batea vantul. Niciunul dintre cei care au platit pentru „marele bilet” nu a venit sa ceara socoteala sau sa astepte cu sufletul la gura extragerea numerelor castigatoare.

Biletul conceput de Stelian Ogica a fost inregistrat ieri, la sediul central al Loteriei Romane, in jurul orei 12.00. La ora 11.00, cand Ogica si Lazarus au anuntat ca vor depune marele bilet, la sediul Loteriei Romane se adunasera vreo 10-15 persoane dornice sa fie de fata la eveniment. Dintre ei, doar vreo 4-5 au mers pe mana lui Ogica, ceilalti au venit din curiozitate ori ca sa-i vada in carne si oase pe „protagonisti”.

Gabriela Ciutacu (60 de ani) a dat 100 de euro la „biletul lui Ogica”. Ea era convinsa ca la mijloc nu e nici o smecherie: „Eu am incredere in domnul Dan Diaconescu. Si daca el a avut incredere in Ogica, atunci am si eu”.

„Lasa, sa castigam diseara, nu acum”

Cat timp s-a facut inventarul valizei cu bani, Ogica, Lazarus si Tudorel Constantin (zis „Dorel”) au tras cam 40 de bilete loz in plic, din care au castigat aproape 60 de RON. Ogica nu s-a lasat impresionat: „Lasa, sa castigam diseara, nu acum”.

Ogica parea ingrijorat. El a „contribuit” cu 1.000 de euro la cheta pe care a initiat-o si spera macar sa „prinda” 5 numere, „ca sa platim banii oamenilor inapoi”. Totusi, ca o „premonitie”, a spus ca daca „marele bilet” nu se dovedeste a fi castigator, a doua oara nu se mai baga in asa ceva. (Tatiana Dabija)

Incercare

Ghervasuc n-a prins niciun numar! Sefa Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a intrat in joc pentru castigarea celor 10 milioane de euro, insa nu a nimerit nici un numar castigator. Ea a mers pe doua variante: 11, 5, 38, 33, 6, 9 si 17, 10, 22, 4, 11, 5. Toate cifrele pe care a mizat Ghervasuc au legatura cu datele de nastere ale ei, ale mamei sale si ale viitorului sot.

Cititi si:

EDITORIALUL EVZ: Teapa Ogica-OTV

ANDREI CRACIUN: Loteria la care pierd toti