Din această dimineață și până miercuri, 1 aprilie, aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă.

În partea de sud și sud-est a teritoriului precipitaţiile or cădea  sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral. Meteorologii au emis, de altfel, mai multe atenționări meteo cod galbem de vânt pentru județele Brăila, Ialomița, Buzău (zona joasă), Constanța și Tulcea, valabile în această dimineață.

Există, însă, și un cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe, valabil până pe 1 aprilie la ora 10.00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor cădea ninsori, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, care, local, ar putea fi chiar consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65-75 km/h,