Potrivit rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Adrian Graur, candidatul ar vrea să urmeze cursurile Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

Ba mai mult, a depus o cerere prin care vrea să i se reducă taxa de şcolarizare, motivul fiind acela că este orfan de ambii părinţi.

Metodologia de înscriere la facultate prevede faptul că orfanii de ambii părinţi sunt scutiţi de la plata taxei de înscriere pentru o singură specializare, aşa că cererea i s-a aprobat.

„Are şanse mari să intre la un loc bugetat şi să nu plătească taxă de şcolarizare”, a declarat profesorul universitat Mihai Damian.

A mai fost student o dată

Interesant este faptul că septuagenarul a mai fost student al universităţii sucevene, în 2009, la Facultatea de Istorie-Geografie, însă a abandonat cursurile după câteva luni, probabil din cauza taxei prea mari.

Studentul de 72 de ani a ales specializarea română-ucraineană şi va trebui să se obişnuiască cu noul sistem de notare, pentru că, pe vremea când a absolvit liceul, în 1964, notele erau de la 1 la 5.

Şi nu în ultimul rând, septuagenrarul s-a înscris la facultate în ultima zi de depunere a dosarelor, chiar cu cinci minute înainte de a se închide sesiunea de vară de depunere a dosarelor.