Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a deschis scena Sibiului
S-a deschis scena Sibiului

S-a deschis scena Sibiului

Regizorul Andrei Serban a sustinut ieri, la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, o conferinta de presa inaintea premierei oficiale a spectacolului "Pescarusul", de A.P.

Cehov, in prezenta directorului Constantin Chiriac si a primarului Klaus Johannis.

Conferinta si spectacolul de ieri-seara au deschis sezonul teatral din programul Capitalei Culturale Europene, odata cu vernisarea expozitiei Marielle Bancou in foaierul teatrului.

Regizorul si-a exprimat bucuria de a fi revenit in Capitala Culturala, dupa ce in vara anului trecut a repetat spectacolul cu doua distributii, din Bucuresti si Sibiu.

Premiera se joaca in aceasta seara si maine-seara de la ora 19.00, cu cele doua dis-tributii amestecate, de la Bucuresti si Sibiu. Din distributia bucuresteana fac parte actorii Maia Morgenstern, Marian Ralea, Andreea Bibiri, Tudor Aaron Istodor.

Brandul Maiei

"Am creat un brand cu Maia Morgenstern in rolul Arkadinei alaturi de Tudor Aaron Istodor, in rolul fiului sau Treplev. Maia a ajuns la o varsta in care are in mod real foarte multe din datele personajului, iar una dintre cele mai puternice scene este confruntarea cu fiul sau", a spus Serban.

"Teatrul ramane o oglinda a vietii, iar un produs cultural de succes trebuie sa se vanda", a subliniat si directorul Constantin Chiriac. Biletele la spectacolele lui Serban sunt vandute pana la sfarsitul lunii februarie. Sala Mare dispune de 280 de locuri, iar spectatorii din strainatate vor putea rezerva on-line bilete.

Productia a costat 47.900 lei. (14.000 de euro). Anul acesta vor avea loc 15 premiere la Teatrul "Radu Stanca", printre care un proiect ambitios ramane "Faust", regizat de Silviu Purcarete, care va fi montat in fabrica dezafectata SIMEROM.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News