Din prima clipă, prinţul Harry s-a înfuriat la auzul acestui termen incorect folosit, de „Megxit”, preluat constant de toată mass-media din lume.

Autorul principal nu este Meghan

Harry detestă termenul „Megxit”, deoarece implică în mod fals faptul că mișcarea a fost orchestrată de soția sa Meghan Markle. ‘Dar cartea va zdrobi ideea falsă  că actrița americană a fost „forța motrice” a ruperii de Casa Regală britanică.

„Cuvântul„ Megxit ” l-a înfuriat crunt pe prințul Harry. Dă impresia că decizia de a se îndepărta de Familia Regală a fost a lui Meghan”, a declarat o sursă pentru tabloidul britanic The Sun.

Cine este autorul

Adevărul este că Harry a condus aceast plan, el a dorit să se îndepărteze de Familia Regală, de tabloidele britanice care-l hărţuiau ca pe mama lui. Cartea va clarifica acest lucru și va explica tot ceea ce s-a întâmplat cu plecarea lor mai întâi în Canada apoi în SUA, spune sursa.

Harry a fost „nefericit de multă vreme” și „Meghan a susținut decizia lui Harry”, mai spune sursa.

„Finding Freedom”, scrisă de jurnaliştii Carolyn Durand și Omid Scobie, este de așteptat să apară pe rafturi în luna august, unde va detalia procesul decizional al lui Harry și Meghan.

„Cartea – așa cum sugerează chiar titlul – se referă foarte mult la„ călătoria ” la care s-a angajat cuplul după redobândirea libertăţii”, a mai spus sursa.

Cartea va demonta toate minciunile  publicate în tabloidele britanice

Cartea, de 368 de pagini, se spune că este un „portret cinstit, apropiat și dezarmant despre un cuplu încrezător, influent și gânditor, care nu se teme de a rupe tradiția, hotărât să creeze o nouă cale departe de lumina reflectoarelor, și dedicat construirii unui proiect umanitar grandios care va face  diferența în întreaga lume”.

Autorilor – fostul jurnalist din showbiz Omid Scobie și reporterul regal Carolyn Durand – li s-a permis acces la prietenii celor doi, precum și acces direct la ducii de Sussex.

Știrile despre biografie vin după ce ducele și ducesa au anunțat că vor avea o polititică de „angajare zero” cu tabloidele britanice.  Şi pe bună dreptate  ţinând cont că au contribuit la „fuga” lor cât mai departe de Regat. Mai mult, să nu uităm cum au procedat până în ultima clipă de viaţă a prinţesei Diana…