Anul trecut a fost unul mai tumultos la uzinele Dacia, sindicatele ameninţând cu declanşarea grevei generale dacă nu le sunt îndeplinite cerinţele salariale. Negocierile dintre patronat şi sindicalişti au început în luna aprilie şi s-au finalizat aproape de sfârşitul lunii mai, potrivit cancan.ro.

În cele din urmă, angajaţii de la Dacia au reuşit să primească o mărire de salariu de circa 100 de euro. Banii au fost daţi în două tranşe, respectiv 400 de lei în iunie şi 80 de lei în octombrie. Pe lângă asta, angajaţii au mai primit şi o primă de rezultat de 1600 de lei, iar operatorii din fabrică s-au ales cu o primă de 800 de RON şi cu o altă primă excepţională de 400 de RON în septembrie.

De asemenea, angajaţii Dacia au obţinut de la patronat şi un disconut de 9% la cumpărarea unui autoturism marcă proprie. În final, negocierile dintre cele două părţi au dus la încheierea unui nou contract colectiv de muncă, prin care s-a stabilit că salariul minim la Dacia va fi de 2.550 de lei pe lună.

Conform site-ului undelucram.ro, unde foşti angajaţi îşi exprimă părerile în legătură cu fostele lor locuri de muncă, un project manager la Dacia ar avea un salariu de 7000 de lei pe lună. Trebuie menţionat că suma poate varia în funcţie de experienţă şi că aici nu sunt incluse bonusurile.