Autorul cărţii, Lee Smith, a declarat că susținătorii lui Clinton sunt disperaţi şi caută soluţii să-i încurce planurile: „Oamenii din cercul lui Hillary Clinton nu doresc ca această carte să apară”

Invitat la Fox News – “Sunday Morning Futures” – Smith a explicat cum operațiunea a fost concepută pentru a împiedica pe Trump să devină președinte și să o ajute pe Hillary Clinton în campania sa. Smith a spus că Stefan Halper, profesor la Universitatea Cambridge, a fost plătit pentru a sabota campania lui Trump sub pretextul de a efectua „studii” ale guvernelor străine pentru comunitatea de informații.

„Ceea ce vedem nu sunt studii reale – am auzit că ar fi fost sursa confidențială a FBI, trimisă împotriva campaniei Trump”, spune Smith. „Vorbim mult despre FBI și Departamentul de Justiție și avem dreptate să ne concentrăm asupra lucrurilor foarte proaste, probabil criminale. Dar este important să ne amintim că principalul beneficiar a fost  Clinton”. A insistat Smith.

FBI a folosit mai mult de un informator pentru a se infiltra în campania lui Trump

De asemenea, Smith susține în carte că Halper a căutat să-l doboare pe fostul consilier de securitate națională, Michael Flynn, care era conștient de operațiunea Deep State împotriva lui Trump. „Cred că Halper este de fapt centrul operațiunii Russiagate. Și acum înțelegem … de ce Statul Profund a avut nevoie pentru a-l viza pe generalul Flynn”, a spus Smith.

Potrivit unei surse care a vorbit în anonimat cu Fox News, Sidney Blumenthal, un aliat al lui Clinton, a încercat să împiedice publicarea cărții lui Smith.

Sursa susține că Blumenthal a trimis chiar scrisori amenințătoare către Smith și editorul din Center Street. „Oamenii din lumea lui Clinton nu doresc ca această carte să apară” a spus Smith în interviu, fără a intra în detalii. Cartea se intitulează „Conspirația împotriva președintelui: adevărata poveste a lui Devin Nunes, parlamentar, care a descoperit cel mai mare scandal politic din istoria SUA”.