Rușii au trimis în spațiu un arab care le face mâncare ca la Dubai

Rușii au trimis în spațiu un arab care le face mâncare ca la Dubai

Înainte de a urca la bordul rachetei, cei trei membri ai echipajului au fost binecuvântaţi de un preot rus, însă numai cosmonauții creștini au fost stropiţi cu apă sfinţită

O capsulă Soyuz a fost lansată ieri, de pe cosmodromul Baikonur, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), având la bord trei membri, dintre care primul astronaut al Emiratelor Arabe Unite.

Pe lîngă astronautul arab Hazaa AlMansoori, la bord s-au mai aflat comandantul rus Oleg Skripochka şi inginerul de zbor Jessica Meir, de la NASA.

Hazzaa AlMansoori (35 de ani), fost pilot de avioane de vânătoare, va petrece opt zile la bordul ISS, fiind primul astronaut arab care vizitează laboratorul științific ce gravitează pe orbita Pământului.

Ne puteți urmări și pe Google News

El intenţionează să efectueze o serie de experimente, să facă mai multe transmisiuni în direct către Pământ şi să găzduiască o noapte cu mâncare din Emirate, purtând îmbrăcămintea tradiţională naţională, după cum au anunţat autorităţile din Emiratele Unite.

Odată cu ajungerea celor trei pe ISS, numărul echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională va fi de nouă, o premieră în ultimii patru ani. Situaţia va dura până în 3 octombrie, când AlMansoori şi alţi doi astronauţi din expediţia trecută se vor întoarce pe Pământ.