Conform revistei Novoe Vremya, dovada constă în prezența a 12 batalioane tactice în apropierea graniței dintre Ucraina și Rusia, zonă în care erau doar opt batalioane, de obicei. De asemenea, a crescut numărul de aeronave pregătite pentru luptă de partea cealaltă a frontierei, lângă Donetsk.
Generalul ucrainean a explicat că au fost observate unități rusești  de recunoaștere în regiunile Donetsk și Luhansk. Acestea au fost descoperite ca urmare a interceptării conversațiilor militanților separatiști. Potrivit lui Nayev, capturarea marinarilor ucraineni lângă strâmtoarea Kerci face parte dintr-un plan al Rusiei de a prelua controlul asupra întregii coaste a Mării Azov.
Anterior interviului, pozițiile ucrainene în zona de luptă Donbas au fost supuse unui tir intens de artilerie. Astfel, soldații Forțelor Armate Ucrainene au fost atacați de opt ori în ultimele 24 de ore. O serie de arme interzise, conform acordurilor de la Minsk, au fost folosite cel puțin o dată în timpul bombardamentului.

 

Te-ar putea interesa și: