Evenimentul ZileiEVZ SpecialRusia intenționează să monitorizeze acțiunile NATO în spațiu

Rusia intenționează să monitorizeze acțiunile NATO în spațiu

Rusia intenționează să monitorizeze acțiunile NATO în spațiu
În timpul unui briefing difuzat de postul de televiziune Russia 24, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zakharova, a declarat că Rusia intenționează să monitorizeze desfășurarea armelor NATO în spațiu.

„Vom monitoriza îndeaproape modul în care se vor implementa asigurările Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, conform cărora Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu are intenții de a plasa arme în spațiu”, a declarat aceasta, comentând decizia Alianței Nord-Atlantice de a considera spațiul cosmic ca pe un nou domeniu operațional pentru NATO.

Potrivit doamnei Zakharova, autoritățile de la Moscova solicită țărilor NATO să nu permită o cursă a înarmărilor în spațiu, ceea ce ar avea repercusiuni negative asupra situației internaționale și a problemelor de securitate.
Președintele american Donald Trump a menționat anterior acestei declarații că spațiul ar putea fi considerat, în viitor, zonă de acțiune militară. În decembrie anul trecut, președintele american a semnat un decret privind înființarea Comandamentului Spațial al SUA.

 


Accesează: