Evenimentul Zilei > International > Rusia, ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT la adresa SUA: „Poartă un RĂZBOI HIBRID nedeclarat”
Rusia, ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT la adresa SUA: „Poartă un RĂZBOI HIBRID nedeclarat”

Rusia, ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT la adresa SUA: „Poartă un RĂZBOI HIBRID nedeclarat”

Rusia face acuzații extrem de grave la adresa Statelor Unite ale Americii! Directorul Serviciului de Spionaj Extern (SVR), Serghei Narîşkin, susține că SUA poartă un „război hibrid” împotriva fostelor țări din blocul sovietic.

Potrivit lui Narîşkin, este vorba despre un război hibrid nedeclarat împotriva țărilor care în prezent fac parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI), înformează Agerpres, care citează presa internațională.

„Magnitudinea acţiunilor desfăşurate de Occident ne permite să vorbim despre un război hibrid nedeclarat, pe care Statele Unite îl duc împotriva statelor noastre”, a declarat Narîşkin.

Directorul Serviciilor de Spionaj subliniază că SUA prin intermediul „sancțiunilor ilegale” impuse Rusiei face tot posibilul să înfrâneze ritmul de dezvoltare ale țărilor CSI.

„În fapt, un grup de ţări occidentale şi-a propus (…) să semene zâzanie în relaţiile strânse dintre ţările membre ale Comunităţii şi să debiliteze procesele de integrare euroasiatică', a spus şeful SVR. Eforturile acestora în ţările din CSI 'demonstrează amestecul în procesele democratice, în chestiunile interne ale statelor suverane”, a mai spus Narîşkin, 

Acesta a mai subliniat și faptul că situaţia internaţională se caracterizează prin „creşterea turbulenţelor şi impredictibilitatea proceselor politice şi economice”.

Narîşkin mai spune că toate aceste aspecte „se agravează din cauza ambiţiei unor ţări şi actori având legătură cu ele de a acţiona într-o manieră unilaterală, fără să ţină cont de consecinţele acţiunilor lor pentru întregul sistem de securitate colectivă. În cele din urmă, principalele victime ale acestei politici iresponsabile sunt cetăţenii de rând, nu contează unde trăiesc ei. În fapt, întreaga lume se transformă într-o zonă de conflict”, a concluzionat şeful SVR.