Evenimentul Zilei > Economie > Rompetrol începe forările lângă Focşani
Rompetrol începe forările lângă Focşani

Rompetrol începe forările lângă Focşani

Grupul Rompetrol, prin divizia de Upstream, va începe în perioada următoare lucrările de foraj la prima sondă de prospecţiune geologică din perimetrul Focşani, aflat în concesiunea companiei din 2005, a anunţat astăzi compania.

Sonda de exploare Kaz 1 este amplasată în partea de Nord-Vest a perimetrului, în apropierea localităţii Fitioneşti (judeţul Vrancea) şi va avea o adâncime proiectată de aproximativ 4.200 de metri.

În acelaşi timp, pentru continuarea cercetării potenţialului petrolifer al perimetrului, compania intenţionează să deruleze un program de achiziţie date seismice 2D (minim 200 Km) în zona de sud-vest (structura Pruneni).

"Este un pas important pentru industria de petrolul şi gaze a Kazahstanului şi a companiei naţionale KazMunayGas (KMG), prima sondă în afara graniţelor sale. Până în prezent, operaţiuni de acest gen s-au efectuat, în mod exclusiv, numai pe câmpurile petrolifere din Kazahstan", declară Zhanat Tussupbekov, director general al Grupului Rompetrol.

Valoarea totală a investiţiilor în cadrul acestui proiect va depăşi 10 milioane dolari în acest an şi 17,5 milioane dolari în 2013.

„Investiţiile KMG în Europa şi, în special, în România reflectă implicarea şi angajamentul Kazahstan în parteneriatul cu România, cu Uniunea Europeană. KMG-ul este unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai statului kazah pe plan internaţional, iar prin direcţiile sale de dezvoltare pe termen mediu şi lung contribuie semnificativ la extinderea şi consolidarea relaţiilor dintre Kazahstan şi Uniunea Europeană, la realizarea podului energetic dintre Regiunea Mării Caspice şi Europa", declară Talgat Kaliyev, însărcinatul cu afaceri (Charge d’Affaires) al Kazahstanului în România.

Grupul Rompetrol are o experienţă în explorare şi producţie de peste 30 de ani în 24 de ţări de pe patru continente. În prezent, acesta deţine în concesiune 5 perimetre de explorare geologică pe teritoriul României – Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: