Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul care S-A RETRAS din TENIS după meciul cu Polonia, din Cupa Davis
Românul care S-A RETRAS din TENIS după meciul cu Polonia, din Cupa Davis

Românul care S-A RETRAS din TENIS după meciul cu Polonia, din Cupa Davis

România a pierdut duelul cu Polonia din Cupa Davis (scor 2-3), iar după meciul decisiv Adrian Ungur și-a anunțat retragerea din tenis.

„Decisivul” cu Kamil Majchrzak (locul 109 ATP) a fost pierdut de Adrian Ungur (674 ATP), cu 3-6, 2-6, acest meci fiind de fapt ultimul din cariera românului în vârstă de 33 de ani. 

N-am reuşit să câştig acest meci, care a fost ultimul al meu în Cupa Davis, şi regret că nu s-a întâmplat tocmai din acest motiv. Am avut o grămadă de şanse să fac break-uri, mai ales în primul set, dar nu le-am fructificat.

A fost ceva senzaţional pentru mine să îmi reprezint ţara. Au trecut deja opt-nouă ani şi îmi amintesc că totdeauna abia aşteptam să vină meciurile de Cupa Davis. Îmi pare rău că s-a terminat, dar după o vârstă trebuie să ne dăm deoparte. Le mulţumesc colegilor, căpitanului Gabriel Trifu şi sper ca cei care vor veni din urmă să se ridice şi ei. Ultimul turneu din carieră va fi challenger-ul de la Sibiu, fizicul nu mă mai susţine şi chiar dacă am fi câştigat astăzi nu mi-aş fi schimbat decizia care e luată cu mult timp în urmă”, a declarat Ungur.

Cea mai bună clasare a lui Ungur în ierarhia ATp a avut loc în 2012, când s-a situat pe locul 79. Are 8 trofee challenger în carieră, din 21 de finale jucate, şi are un titlu ATP la dublu, la Bucureşti, în 2015, alături de Marius Copil.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: