Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?
Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?

Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?

Teoria conform căreia Florin Salam a fost „turnat” autorităţilor americane, că circulă cu o suma foarte mare de bani pe care nu-i poate justifica începe să prindă contur.

La o săptămâna după incident, Florin Salam a primit un mesaj extrem de ciudat: „Ba, fraiere, trebuie să-ţi mulţumesc! Tocmai mi-am luat o superbă motocicletă din banii tăi. În urmă denunţului de pe aeroportul JFK, m-am ales cu aproape 10 mii dolari, adică 10% din suma confiscată. Exact, eu te-am denunţat. Să mai vii pe la noi”, i-a scris lui Salam un român stabilit în America, conform WowBiz.ro. 

Acesta susţine că a făcut denunţul strict pentru bani, pentru că şi-a dat seama că romanul nu poate justifică uriaşă suma câştigată „pe dedicaţii”, adică fără factură şi chitanţă, aşa cum prevede legea. În plus, denunţătorul, un român stabilit în Statele Unite, a ştiut exact cum vor reacţiona autorităţile, pentru că în acest moment Fiscul american (IRS) a declarat război total celor care fac evaziune fiscală sau spală bani. Inspectorii antifraudă de peste Ocean lucrează cu „informatori”, pe care îi răsplătesc cum se cuvine, scrie aceeași sursă.