Evenimentul Zilei > Actualitate > Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?
Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?

Românul care l-ar fi predat pe Florin Salam autoritatilor americane recompensă. Despre ce sumă de bani este vorba?

Teoria conform căreia Florin Salam a fost „turnat” autorităţilor americane, că circulă cu o suma foarte mare de bani pe care nu-i poate justifica începe să prindă contur.

La o săptămâna după incident, Florin Salam a primit un mesaj extrem de ciudat: „Ba, fraiere, trebuie să-ţi mulţumesc! Tocmai mi-am luat o superbă motocicletă din banii tăi. În urmă denunţului de pe aeroportul JFK, m-am ales cu aproape 10 mii dolari, adică 10% din suma confiscată. Exact, eu te-am denunţat. Să mai vii pe la noi”, i-a scris lui Salam un român stabilit în America, conform WowBiz.ro. 

Acesta susţine că a făcut denunţul strict pentru bani, pentru că şi-a dat seama că romanul nu poate justifică uriaşă suma câştigată „pe dedicaţii”, adică fără factură şi chitanţă, aşa cum prevede legea. În plus, denunţătorul, un român stabilit în Statele Unite, a ştiut exact cum vor reacţiona autorităţile, pentru că în acest moment Fiscul american (IRS) a declarat război total celor care fac evaziune fiscală sau spală bani. Inspectorii antifraudă de peste Ocean lucrează cu „informatori”, pe care îi răsplătesc cum se cuvine, scrie aceeași sursă. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.