Evenimentul ZileiPoliticaRomânii se înghesuie la vot în Diaspora. Oamenii s-au adunat dinainte de 7:00

Românii se înghesuie la vot în Diaspora. Oamenii s-au adunat dinainte de 7:00

Românii se înghesuie la vot în Diaspora. Oamenii s-au adunat dinainte de 7:00
Nici nu s-au deschis bine urnele în Diaspora și românii din străinătate s-a înghesuit pentru a-și exercita dreptul la vot pentru alegerile europarlamentare și pentru Referendumul pe Justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Printre orașele de top, din acest punct de vedere, se numără Milano, Roma și Munchen.

Până la ora 10:00 a României au votat aproximativ 32.000 de români din Diaspora. În Germania, la ora 7:00, la Munchen erau prezenți deja aproximativ 200 de cetățeni. De zece ori mai mulți au fost în Stuttgart. Un lucru asemănător s-a întâmplat și la Roma, unde, potrivit imaginilor postate de organizația civică Reset, sute de români s-au așezat la coadă la sediul Consulatului României.

În total, sunt 441 de secţii organizate în străinătate. Votul se desfăşoară pe durata a 33 de ore, în perioada 25 mai ora 22.00 – 27 mai ora 7.00 (orele României). Ultimele secţii de votare care se vor închide sunt cele de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform siteului  Ministerului Afacerilor Externe.

Alegătorii români şi comunitari aflați în străinătate, în ziua votului, pot opta pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii, între orele locale 07.00 – 21.00. Potrivit legislației în vigoare, votanții care la ora închiderii se vor afla în sală pot să îşi exercite dreptul de vot.

 


Accesează: