Românii de la Polul Sud trag la săniile colegilor, într-un marş de chinuri şi dureri

Românii de la Polul Sud trag la săniile colegilor, într-un marş de chinuri şi dureri

Expediţia pe schiuri întâmpină dificultăţi pentru că unii membri ai echipajului nu s-au aclimatizat. Coco Galescu şi Romeo Dunca îi ajută cărându-le echipamentul. Cei doi români refac traseul original pe care l-a urmat Roald Amundsen când a cucerit Polul Sud.

Milionarul Romeo Dunca face muncă voluntară la Polul Sud. Timişoreanul menţionat de mai multe ori în TOP 300 Capital a ajuns cărăuşul saniei unui alt membru al echipajului. în vârstă de 75 de ani, şi care nu s-a aclimatizat la temperaturile extreme din Antarctica.

Au apărut degerăturile

Au mai rămas trei zile până când cei doi bănăţeni, temerarul alpinist Coco Galescu şi aventurierul milionar Romeo Dunca, vor înfige tricolorul românesc  în cel mai sudic punct al Pământului. Mai au de parcurs 322 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi au pornit pe 29 noiembrie în expediţie la Polul Sud, urmând traseul pe care a fost cucerit acesta, în urmă cu exact un secol, de  Roald Amundsen.  Timişorenii povestesc că au ajuns la 3.000 de metri,  unde e aşa de frig încât  unii dintre colegii lor de expediţie au probleme cu aclimatizarea. "Suntem deja la 3000 m altitudine şi au început să apară unele probleme legate de  aclimatizarea la această înălţime. Unii coechipieri, care nu sunt obişnuiti cu adaptarea rapidă în astfel de situaţii, nu pot face faţă unui ritm de mers alert şi astfel expediţia trebuie să-şi adapteze deplasarea, în funcţie de aceştia. Cei care nu avem astfel de probleme suntem nevoiţi să transportăm şi o parte din bagajele lor", povesteşte Romeo Dunca.

Încă patru exploratori s-au alăturat expediţiei

Miliardarul timişorean are "onoarea" de a trage după el sania cu echipament a lui Jann, nepotul în vârsta de peste 75 ani al unuia dintre exploratorii care l-au însoţit pe Amundsen în cucerirea Polului Sud în anul 1911. Septuagenarul poartă cu el ceasul pe care bunicul său l-a avut atunci când a mers la Pol În urmă cu două zile echipei expediţiei s-au mai alăturat un elveţian, doi englezi şi  o exploratoare din Africa de Sud.