Românii au talent de telespectatori | VIDEO

Românii au talent de telespectatori | VIDEO

După recordul absolut de la debut, show-ul Pro TV a strâns şi la reluare 2,5 milioane de privitori în faţa ecranelor.

Reluarea de sâmbătă, de la ora 17.15, a primei ediţii "Românii au talent" de la Pro TV a obţinut rezultate spectaculoase, uimind-o chiar şi pe Mona Segall, producător general al emisiunii.

Omul din spatele mai mulor emisiuni de succes marca Pro TV, printre care şi liderul de audienţă "Dansez pentru tine", cu peste un milion de telespectatori pe ediţie, Mona Segall a înregistrat cu nou-intratul "Românii au talent" peste două milioane şi jumătate de telespectatori numai la reluare, conform GFK Romania.

Record absolut la debut

Ne puteți urmări și pe Google News

Debutul de vineri seară al emisiunii prezentate de Smiley şi Pavel Bartos şi jurizate de Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre a fost un record absolut de audienţă în rândul programelor de divertisment din România şi a plasat emisiunea în topul celor mai urmărite show-uri de divertisment din 2004 încoace.

În minutul de aur, înregistrat la ora 21.17, numărul telespectatorilor a depăşit patru milioane în întreaga ţară. Pro TV a reuşit să fie lider şi cu reluarea. Sâmbătă, minutul de aur de la "Românii au talent", înregistrat la 18.57, a ţinut în faţa televizoarelor peste 2 milioane şi jumătate de telespectatori. La nivelul publicului comercial din mediul urban, emisiunea a obţinut o audienţă medie de 8,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 26,2 procente, învingând "Detectivul cu greutate" de la Antena 1, care s-a clasat pe locul 2 cu 2,2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 7,2%.

"Românii au talent" şi-a păstrat prima poziţie şi la nivelul publicului din mediul urban, obtinând o audienţă medie de 7,6 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 19,9 procente. Şi pe on-line www. protv.ro a înregistrat, pe 19 februarie, un record de trafic, cu 196.819 vizitatori unici şi 2.936.846 afişări, intrând în top 5 cele mai vizualizate site-uri din on-line-ul românesc. Conform SATI, microsite-ul www.romaniiautalent.ro a înregistrat 123.851 de vizitatori unici şi 2.186.815 afişări.

Pe site este organizat şi un concurs prin care 30 de câştigători, desemnaţi prin tragere la sorţi pe 1 aprilie 2011, vor putea parcipa la ediţia finală a show-ului pentru a-şi susţine favoriţii.

Narcis, cel mai vizionat

În top 3 cele mai vizionate pe site-ul PRO TV s-au clasat secvenţele video cu Narcis Iustin Ianău, 319.847 accesări, urmat de gemenii Paul şi Virgil Păunescu - cu 227.162 vizite şi "Veveriţele vesele" - cu 166.404. Şi cele mai tari momente ale emisiunii au adunat, conform SATI, 196.819 vizitatori unici, 259.725 vizite şi 2.936.846 afişări.

"Ne-am gândit că această emisiune va avea succes, dar nu ne-am aşteptat la asemenea cifre de audienţă. Ratingul primei ediţii este o bucurie, dar şi o responsabilitate. Ştim că publicul are aşteptări mari, dar şi noi mai avem multe surprize. Eu, personal, am făcut multe preselecţii în ultimii 15 ani (preselecţii pentru concursuri de cultură generală, «Alege ASIA», «Popstars», «Miss Playboy», «Dansez pentru tine»), dar la «Românii au talent» n-am încetat nici o clipă să fiu surprinsă, chiar entuziasmată şi asta cred că se va întâmpla în continuare şi cu telespectatorii Pro TV. De altfel, reacţia lor a fost imediată. Nu s-a contorizat numai în puncte de rating, ci şi în mesaje de felicitare şi sute de mii de accesări ale materialelor noastre pe site", a spus pentru EVZ producătoarea Mona Segall.

O armată de oameni, în jur de 250, lucrează ca acest mega-show - ce presupune mai multe etape - să ajungă la public. De la organizarea a 20 de spectacole în cinci oraşe şi perioada de montaj şi postprocesare, până la semifinalele şi finala live în platourile din Studiourile Mediapro, a fost nevoie de participarea multor profesionişti.

Toată această echipă a fost prezentă la serviciu la debutul emisiunii. "Succesul emisiunii are în spate o întreagă echipă, sau mai bine spus o mare familie alături de care am construit această emisiune şi am trăit momente emoţionan te. Tocmai de aceea am vizionat prima ediţie împreună şi am stat toţi cu răsuflarea tăiată până la finalul ei de parcă nu am ştiut la ce să ne aşteptăm. Este un produs în care toţi cei implicaţi au lucrat cu drag, telespectatorii au simţit asta, iar rezultatul a fost pe măsură", a mai spus producătarul general al acestui show.

CONCURENŢI

De la muzică clasică la gimnastică la bară

Poveştile românilor care au reuşit să impresioneze atât jurilul, cât şi publicul cu prestaţiile lor şi să ajungă în semifinale sunt impresionante. De departe cel mai vizionat şi comentat concurent este Narcis Iustin Ianău. În vârstă de 15 ani, elevul din Bacău a lăsat juriul fără cuvinte cu vocea sa de contratenor şi a ridicat sala în picioare.

El a interpretat o arie de soprană din opera "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini. Băiatul nu a luat niciodată lecţii de canto, ci doar a cântat în corul bisericii. El îşi doreşte să fie urmărit la scena deschisă de mama lui, care este plecată de 12 ani la muncă în Italia şi pe care o vede o lună pe an.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MTk=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MTk=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent

Şi evoluţia gemeniilor Paul şi Virgil Păunescu este foarte vizionată pe site-ul Pro TV. Fraţii Păunescu provin dintr-o familie de artişti, mama este Nety Păunescu, fostă balerină, acum maestru de balet la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", iar tatăl, interpretul de muzica uşoară Jean Păunescu. Aproape identici, cu gusturi, prieteni şi preocupări comune, băieţii în vârstă de 32 de ani lucrează consultanţi în cadrul unei firme de softuri educaţionale. Pe scenă au prezentat un moment de muzică uşoară combinată cu o coregrafie inedită.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjM=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjM=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent

Pe locul trei, după accesările inter nauţilor, s-a clasat o trupă cel puţin inedită: "Veveriţele vesele". Consuela, Grisina şi Congresina - după numele de scenă - formează o trupă de travestiţi cunoscută în Cluj-Napoca. Artiştii susţin numere de divertisment într-un club de gay şi sunt solicitaţi să participe la paradele homosexualilor din toată ţară. Numărul lor, interpretarea a trei personaje celebre - Madonna, Shakira şi Lady Gaga, a reuşit să mobilizeze şi să amuze publicul.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MTc=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MTc=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent

Timişoara propune trupa de street dance, Dance Fiction Club din Lugoj. Unul din membrii trupei, Cristian Novac, zis Robo, a cucerit juriul şi publicul. Robo e pasionat de dans de la vârsta de 5 ani, iar tatăl său a fost şi el un bun dansator. Tânărul e electronist şi lucrează la o firmă producătoare de sisteme electronice de securitate. Are un hobby, desenul, şi este de câţiva ani vegetarian. Trupa a trecut prin cel mai greu moment atunci când Mihai Petre a sugerat că pentru a ajunge în etapa următoare trebuie să renunţe la doi dintre membri. "Dance Fiction Club" şi-a continuat drumul cu doar trei dintre cei cinci componenţi.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjE=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjE=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent

Mădălina Felea este din Galaţi şi a prezentat un număr inedit de gimnastică la bară. În vârstă de 28 de ani, fata trăieşte de nouă ani în Italia. Mădălina a urmat şase ani gimnastica artistică până când visul ei s-a întrerupt în urma unui accident.

Plecată din ţară de la 19 ani, Mădălina a trecut prin multe greutăţi până când a reuşit să-şi deschidă o sală de gimnastică la bară în Milano, să plătească datoriile şi să adune 25 de cliente care vin constant la sala ei. Visul fetei este ca gimnastica la bară să fie recunoscută ca sport şi să se întoarcă acasă ca să-şi deschidă o sală de gimnastică.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjI=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjI=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent

Printre cei selectaţi să meargă mai departe în competiţia "Românii au talent" se mai numără Viorica şi Emil Luca (51 şi respectiv 54 de ani), doi soţi care au impresionat cu un dans popular, dar şi Eduard Maliţa (19 ani) şi iubita lui Bianca Oniţă (20 de ani) doi tineri din Oradea fascinaţi de magie şi iluzionism. Eduard este absolvent al Academiei de Magie din România şi este distins cu multe premii naţionale şi internaţionale.

<object height="300" width="420"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjA=" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjA=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" height="300" width="400"></embed></object> Vezi mai multe pe Romanii au talent