„ROMÂNII AU TALENT”: Cum a renunţat Robo la prieteni pentru carieră

„ROMÂNII AU TALENT”: Cum a renunţat Robo la prieteni pentru carieră

Membrii trupei Dance Fiction Crew povestesc cum au decurs preselecţiile şi cât de greu a fost să renunţe la doi membri ai echipei.

"Are tot ce-i trebuie pentru a ajunge star!", a spus Mihai Petre la preselecţia emisiunii "Românii au talent" despre un tânăr din Lugoj, care face street dance. Declaraţia a fost confirmată weekendul trecut, în timpul emisiunii transmise de Pro TV, când Dance Fiction Crew (DFC) a devenit o formaţie despre care se vorbeşte în toată ţara.

Cristian Novac - Robo (27 de ani), din Lugoj, povesteşte pentru EVZ cât de greu a fost să rupă trupa cu care a intrat în preselecţie, pentru ca aceasta să meargă mai departe.

"Am ajuns să comunicăm din priviri"

Ne puteți urmări și pe Google News

DFC înseamnă Cristian Novac - Robo, de meserie electronist, Ciprian Mioc - Paco (26 de ani), student la Ştiinţe Politice, şi Alexandru Şerban - Sony (18 ani), elev la un grup şcolar cu profil textil. Cei de la DFC au decis să-şi încerce norocul cu doar două zile înainte de preselecţia de la Timişoara. Pe atunci erau trei.

"Ne-am gândit că am da mai bine să fim cinci. Cunoscusem, în tren, doi dansatori din Timişoara, Roly şi Dizzy, care formau trupa Frontside. Am vorbit cu ei să participăm împreună", povesteşte Robo, liderul trupei.

"Recitalul" lor a încântat publicul (spectator şi telespectator). Bomba a căzut atunci când Mihai Petre, membru al juriului, a spus că trupa celor cinci nu poate trece mai departe, deşi "Robo are tot ce-i trebuie pentru a ajunge star". Soluţia lui Petre: Robo să mai încerce o dată, a doua zi, dar singur. Sau fără cei doi timişoreni. "Probabil s-a observat că nu comunicăm perfect", explică Paco. Sony completează: "Noi trei am ajuns să comunicăm din priviri: când unul dansează ştim cu ce mişcări am putea completa coregrafia".

"Nu concepeam să merg mai departe fără ei"

Robo rememorează cum a decurs probabil unul dintre cele mai dificile momente din viaţa lui: "Am intrat pe scenă la ora 23.00. Apoi ne-a spus Mihai Petre că doi dintre noi nu puteau merge mai departe. Sau că puteam merge mai departe singur. Decizia a fost foarte grea. M-am tot gândit cum ar fi fost să merg mai departe singur. Şi tot eu m-am gândit că, de fapt, nu dansez pentru reclamă sau reputaţie, pentru mine personal. Cel mai bine era să fim o trupă. Mă cunosc cu Paco din clasa I, iar Sony e deja membru la fel de important în trupă. Nu concepeam să concurez mai departe fără ei".

Au plecat spre Lugoj noaptea la ora 3.30. "Ne-am tot gândit şi răzgândit până acasă. Şi eu, şi Sony i-am spus să nu renunţe, să meargă mai departe singur. Pe la 6.00, când am ajuns acasă decizia era luată: mergeam noi trei, împreună, mai departe", povesteşte Paco.

"A fost puţină dramă în alegerea asta, căci am renunţat la nişte prieteni pentru carieră. Dar am rămas prieteni. Am făcut alegerea asta cu convingerea că dacă problema se punea la fel în ceea ce-i priveşte, ar fi avut aceeaşi înţelegere din partea noastră", mai spune Robo.

Asaltaţi de fete

Ceea ce s-a văzut la televizor s-a filmat la Timişoara în luna august. Mai ales după difuzare, s-au trezit asaltaţi de fete. "Am crezut că am luat un virus sau ceva de genul ăsta, câte add-uri am primit pe messenger şi pe Facebook. O fată din Târgu-Jiu care m-a văzut la televizor a făcut cumva rost de contactele mele", povesteşte Robo.

Mezinul trupei, Sony, e mândru că fetele din şcoală care până cum nu prea îl băgau în seamă au devenit brusc interesate. Esenţial, spun tinerii, e că, odată cu notorietatea, oamenii din Lugoj parcă nu se mai uită aşa ciudat la ei. "Sincer, am participat pentru că am vrut să ridicăm Lugojul", susţine Robo.

Cum l-au angajat pe Sony

Robo a înfiinţat trupa DFC în 1999, împreună cu Paco, colegul său de clasă. A început să danseze de la cinci ani, când l-a descoperit pe Michael Jackson. În clasa a IV-a "şi-ar fi putut da doctoratul în dans". În urmă cu 10 ani, exersa şase ore pe zi. Acum exersează "în baie şi prin vestiar", în afara celor trei sesiuni de antrenamente săptămânale cu trupa. Cea mai haioasă întâmplare din istoria DFC a avut loc în 2008, când Paco şi Robo căutau un nou membru al trupei. "Ne aşteptam să dea lumea năvală. A venit un singur băiat, în şlapi, care se uita la noi şi râdea de emoţie. Când l-am văzut dansând am rămas interzişi. L-am poreclit Sony, după filmul «I Robot»", spune Robo. "Ne-a spus că doi dintre noi nu puteau merge mai departe. Decizia a fost foarte grea.“ CRISTIAN NOVAC, Dance Fiction Crew

<div style="width:400px;"><object width="420" height="300"><param name="movie" value="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjE="></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://romaniiautalent.protv.ro/video/ge/vid/MTI4MjE=" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed></object>Vezi mai multe pe <a href="http://www.protv.ro/video/romanii-au-talent_dance-fiction-club_12821.html">Romanii au talent</a></div>