România se luptă cu Spania şi Croaţia pentru un loc la Euro 2012

România se luptă cu Spania şi Croaţia pentru un loc la Euro 2012

Echipa naţională de handbal masculin a României şi-a aflat, astăzi, adversarele din preliminariile pentru Campionatul European din 2012, care va avea loc în Suedia.

Astfel, românii vor întâlni Croaţia, medaliată cu argint la ultimele două ediţii ale Campionatelor Europene - în 2008 (Norvegia) şi în acest an, în Austria - dar şi dublă campioană olimpică (la Atena 2004 şi Atlanta 1996). Croaţii, care au cucerit argintul la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale, sunt favoriţii grupei de calificare.

De asemenea, tricolorii vor mai da piept cu puternica selecţionată a Spaniei - locul şase la Euro 2010 - şi Lituania, echipă care are şanse foarte mici de calificare. Meciurile se vor disputa tur-retur, primele dispute fiind programate pentru sfârşitul lunii octombrie. Cele mai bune două echipe din grupă vor merge la turneul final din Suedia. "Avem parte de grupa morţii, cum se spune. A mai picat şi Spania la noi în grupă, parcă nu era de ajuns Croaţia. Erau şi variante mai bune pentru noi din urna a doua valorică. Consider că favorita la locul I în grupa noastră e Croaţia, dar va avea şi ea, şi Spania, meciuri grele cu noi. Bine ar fi să se bată cele două şi să câştige a treia, adică noi, la calificare", a declarat, pentru Mediafax, antrenorul naţionalei României, Vasile Stângă.

Ne puteți urmări și pe Google News