Evenimentul Zilei > Actualitate > România s-a calificat la Campionatul Mondial de polo
România s-a calificat la Campionatul Mondial de polo

România s-a calificat la Campionatul Mondial de polo

Echipa naţională de polo a României s-a calificat, astăzi, la Campionatul Mondial din 2011, care va avea loc în China, la Shanghai, după ce a învins cu scorul de 9-5 selecţionata Australiei şi a încheiat Cupa Mondială de la Oradea pe locul cinci.

România s-a impus fără probleme în faţa australienilor, golurile selecţionatei antrenate de Istvan Kovacs fiind marcate de Iosep (3), Goanţă (2) şi Negran, Diaconu, Buşilă şi Georgescu, câte unul. Tricolorii au câştigat reprizele doi şi patru cu scorul de 3-1, încheindu-le la egalitate pe celalalte două (1-1 şi 2-2).

România mai câştigase o dată în faţa australienilor la Cupa Mondială, în faza grupelor, scor 11-9. Selecţionata României s-a clasat pe locul cinci la Oradea şi, profitând de faptul că Serbia (echipă care s-a clasat în primele patru echipe la Oradea – locuri care asigură prezenţa la Shanghai) era deja calificată la turneul final al Campionatului Mondial din China, a obţinut biletele pentru competiţia de anul viitor.

La Oradea, România a învins de două ori Iranul şi Australia, cedând însă în faţa Spaniei, în faza grupelor, şi a Statelor Unite, în sferturile de finală.