„România nu va trece printr-o apocalipsă socială”

„România nu va trece printr-o apocalipsă socială”

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat azi că România nu va trece printr-o apocalipsă socială, iar Guvernul are resurse să ţină situaţia sub control.

"Ca reprezentant al Guvernului, primul mesaj pe care vreau să vi-l transmit este că nu vom trece printr-o apocalipsă socială. Guvernul acesta are, încă, resurse şi de natură politică, economică, dar şi financiară pentru a rezolva şi a ţine situaţiile de natură socială sub control", a afirmat ministrul.

Sârbu a spus că împrumutul extern va asigura redeschiderea creditării celor care investesc în crearea de locuri de muncă.

"Dacă nu se va relua circuitul economic, vom avea un număr important de şomeri, care se vor adăuga celor care sunt deja. Reluarea creditării în România ţine de esenţa stabilităţii economice şi acest împrumut are, în principal, această menire", a afirmat Sârbu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cresc pensiile şi salariile mici

Marian Sârbu a adăugat că nu s-a pus niciodată problema îngheţării pensiilor şi a salariilor mici ale bugetarilor.

"Încă din luna următoare vom creşte punctul pe pensie până la 718 lei, vom introduce pensia minimă garantată de 300 de lei şi, în octombrie, de 350 de lei, ne vom concentra în negocierile din zilele următoare cu sindicatele ca salariile mai mici să nu rămână îngheţate.

Vă asigur că nimic din ceea ce a fost adoptat în Parlament din programul de guvernare nu va fi uitat, chiar dacă perioada este foarte complicată din punct de vedere economic, avem posibilitatea să trecem peste ea", a spus ministrul.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

CITIŢI ŞI: România intră în zodia grevelor