ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Apelând la mijloacele ceauşiste, Victor Ponta a favorizat Mafia PSD-istă a deszăpezirii!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Apelând la mijloacele ceauşiste, Victor Ponta a favorizat Mafia PSD-istă a deszăpezirii!

Convocat să-mi spun părerea despre felul în care Guvernul Ponta a făcut faţă Crizei Meteo cum am poreclit eu, din necesitate, de lapidaritate, vremea rea din ultimele zile, am susţinut c-a fost: Un dezastru!

Cum adică? vor spune cei care se uită nu pe fereastră, ca să vadă Realităţile, ci la televizor, ca să vadă Înfrumuseţarea Realităţilor de către Guvernanţi, doar de data asta n-a murit nimeni, gravidele au fost duse cu elicopterul (pe timp  normal ar fi fost duse cu căruţa), locuitorii multor cătune au primit pâine adusă cu blindatele Armatei (în vremuri normale, s-ar fi dus ei la Market după pîine), n-a rămas îngropat nici un autocar, nici un microbuz, iar în trenurile împotmolite, călătorilor li s-au dat ceai şi cărţi de vizită cu iscălitura distinsei Ramona Mănescu. — Aveţi dreptate! aş răspunde eu, precizînd imediat: Aveţi dreptate din punctul de vedere al unor cetăţeni care trăiesc sub regimul Ceauşescu.

Noi, însă, ne aflăm în democraţie şi în economie de piaţă. În democraţie şi-n economie de piaţă, acţiunea Autorităţilor nu se judecă în sine, ci prin raportare la două condiţii de esenţă ale unei societăţi europenizate: 1) Efortul de a nu afecta libertăţile cetăţenilor. 2) Efortul de a rezolva o problemă cu cât mai puţine cheltuieli de la Buget. Cântate şi acum, Autorităţile din regimul Ceauşescu rezolvau marile probleme ivite din dezlănţuirea iernii foarte simplu: 1) Interziceau circulaţia, închideau şcolile, instituţiile şi, în general, blocau prin ucaz orice mişcare a cetăţenilor dintr-un loc într-altul. 2) Scoteau la deszăpezire Armata cu oamenii şi utilajele ei. 3) Justificau aceste măsuri prin transformarea Buletinului meteorologic într-un text propagandistic. De ce-şi permitea să procedeze astfel Regimul Ceauşescu?

1) Fiind dictatură, nimeni nu protesta împotriva îngrădirii nepermise a uneia dintre libertăţile cetăţeneşti fundamentale: Libertatea de a circula.

Ne puteți urmări și pe Google News

2) Fiind economie centralizată, nu se punea întrebarea: Bine, bine, scoaterea Armatei pentru a desăpezi arterele de circulaţie costă: salarii, combustibil, uzură a utilajelor. Aceşti bani sunt parte din Bugetul alocat Armatei. Bugetul alocat Armatei nu e alimentat de Ceauşescu din banii lui. Bugetul alocat Armatei provine din taxele şi impozitele plătite de noi.

3. Institutul Meteorologic redacta Buletinul meteo după cum îi spunea Ceaușescu. Societăţile civilizate, definite prin democraţie adevărată şi economie de piaţă adevărată, procedează net diferit de societăţile dictatoriale şi cu economie centralizată. Aceste societăţi îşi concentrează eforturile pe operaţiunile de deszăpezire.

Dacă e nevoie de interzicerea circulaţiei, aceste societăţi o fac destul de rar şi, atunci, pe perioade de timp cât mai mici. Dacă e nevoie de intervenţia Armatei, aceste societăţi o solicită rar şi în condiţii ieşite din comun.

În aceste societăţi, cetăţenii, deplin conştienţi că plătesc taxe şi impozite pentru a se putea bucura de toate libertăţile individuale, fac mare scandal dacă Guvernul le îngrădește  libertatea de mişcare.

În aceste societăţi, cetăţenii deplin conştienţi că plătesc taxe şi impozite pentru ca Armata să se ocupe de apărarea ţării, fac mare scandal când Armata e scoasă la deszăpezire.

De deszăpezire, în aceste societăţi se ocupă ceea ce am putea numi Industria deszăpezirii. Ca orice industrie, cea a deszăpezirii e alcătuită din firme private, care încheie contracte cu statul pentru a deszăpezi cît mai bine și cît mai repede posibil. Cînd încheie contracte, statul – care dă banii strînşi din taxele şi impozitele cetăţenilor – se interesează dacă firmele respective îşi pot îndeplini contractul. Dacă au utilaje moderne de deszăpezire, dacă au suficienţi angajaţi. Potrivit contractului, firma de deszăpezire răspunde financiar dacă din cauza ei circulaţia a fost blocată şi, prin asta, alte firme au suferit pagube.

Ce s-a întîmplat în societatea românească a lui ianuarie 2014? Guvernul Victor Ponta a apelat la mijloacele ceauşiste de rezolvare a Crizei Meteo:

1) A oprit circulaţia pe toate autostrăzile şi drumurile naţionale. Şi nu doar pe o anumită porţiune şi doar pe o perioadă limitată, ci pe toată întinderea lor şi pe timp de cîteva zile. 2) A scos Armata cu oameni şi utilaje pentru a deszăpezi. 3. A forțat Institutul Meteorologic să anunțe Cod roșu.

Cele trei  măsuri ceauşiste au avut următoarele efecte:

1) Au produs pagube imense tuturor firmelor private şi tuturor cetăţenilor. 2) Au afectat libertatea de mişcare a cetăţenilor. 3) Au făcut o gaură uriaşă în Bugetul Armatei, care gaură va fi umplută, la rectificarea bugetară, din taxele şi impozitele noastre.

Potrivit dezvăluirilor din presă, statul, prin CNADR-ul condus de Dan Şova, partenerul de table al lui Victor Ponta, a încheiat cu firmele de deszăpezire Contracte în valoare de 90 de milioane de euro. Aceşti bani au fost daţi nu de Victor Ponta, prin vînzarea pulovărului de îmbogăţit peste noapte, nu de Liviu Dragnea, din cămaşa sa de Mafiot, nu de Dan Şova, din ce a mai furat și el.

Au fost daţi din taxele şi impozitele noastre, pentru ca deszăpezirea să aibă loc cît mai repede şi cît mai eficient.

Deszăpezirea n-a avut loc nici repede, nici eficient. De ce? Firmele de deszăpezire sînt, în realitate, puşculiţe ale PSD pentru campania electorală şi pentru îmbogăţirea baronilor locali şi centrali. Să nu uităm că, după 8 ani de flămînzire, firmele clientelare ale PSD au primit, în fine, contracte de la Autorităţi.

Nu pentru a deszăpezi, desigur, pentru că ele n-au nici o legătură cu deszăpezirea. Au primit contracte și, prin asta bani, pentru ca o parte a acestora să intre în buzunarele ștabilor PSD.

Pentru a ascunde această Operațiune mafiotă,  Victor Ponta a apelat la mijloacele lui Ceauşescu. CITIȚI ȘI

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Guvernul Ponta ştie doar atît: Să închidă drumurile, şoselele şi autostrăzile. Nu ştie însă cum să le deschidă!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Antenele - ghioaga mediatică a lui Victor Ponta
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Strategia prin care PSD-ul lui Ponta vrea s-ajungă din nou, ca pe vremea lui Năstase, Partidul -Stat
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bombardamentul propagandistic premergător asaltului USL asupra Justiţiei
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O schimbare spectaculoasă în politica lui Traian Băsescu față de Victor Ponta?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu - soldatul credincios al PSD
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
  • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!