Evenimentul Zilei > Actualitate > România, lider în topul deceselor cauzate de Covid-19, în Europa. Raport îngrijorător
România, lider în topul deceselor cauzate de Covid-19, în Europa. Raport îngrijorător

România, lider în topul deceselor cauzate de Covid-19, în Europa. Raport îngrijorător

Potrivit unui raport al Uniunii Europene, România are cea mai mare rată de decese cauzate de noul coronavirus din Europa.

Raportul publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), care analizează situația din UE și Marea Britanie, a demonstrat că România este pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană.

Așadar, țara noastră are cea mai mare rată de pozitivare, cu un raport de 19 decese la un milion de locuitori în doar 14 zile. În schimb, media europeană este de doar 4, dar rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori cât media europeană.

Raportul mai arată că, cele mai multe noi cazuri în 14 zile la nivelul UE și UK au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), în condițiile în care țara noastră este menționată între statele cu niveluri scăzute ale testării, potrivit ziarulromanesc.es.

Doar în Bulgaria, Croația, Cehia, Luxemburg, România și Slovenia s-a înregistrat creșterea gradului de ocupare a locurilor în spitale și secțiile de terapie intesivă, mai arată documentul.

România, lider și în ierarhia deceselor cauzate de acest virus

Din 2 august, doar șase state (Belgia, Cehia, Luxemburg, Malta, România și Spania) au raportat o creștere a cazurilor cu peste 30%. Doar în trei țări (Luxemburg, România și Spania) rata este mai mare de 60 de noi cazuri la 100.000 de locuitori. Luxemburg are cea mai mare rată – 209,5, însă la o populație foarte mică și la o rată de testare extrem de mare, fiind urmată de România – 79,4 și Spania – 60,2. Media europeană este de 21,5, conform sursei citate.

În România, Bulgaria, Croația și Spania s-au raportat rate de 120 de infectări la 100.000 de locuitori.

Tot România este pe primul loc și în ceea ce privește rata deceselor la un milion de locuitori, cu 19,1 în 14 zile, fiind urmată de Marea Britanie – 13,8 și Bulgaria – 12,3, în condițiile în care media la nivelul UE și UK este de 4,1.

Rata de pozitivare este de 6,2% în România, 5,1% în Croația și de 4,5% în Spania, media europeană fiind de 1,4%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.