CEO-ul a mai puncat că Black Sea Oil & Gas, în prezent, evaluează impactul proiectului de Lege Offshore care a fost votat săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaților. „În paralel cu realizarea acestei evaluări, BSOG va continua, așa cum a făcut în ultimii trei ani, să avanseze cu toate activitățile necesare pentru a ajunge în punctul în care partenerii și acționarii vor putea luă o decizie în privință proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia. Aceste activități includ finalizarea studiilor de inginerie (studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și detaliile de execuție), îndeplinirea tuturor cerințelor de autorizare a proiectului, semnarea contractului de transport al gazelor naturale cu Transgaz S.A., a celui de vânzare-cumpărare a gazelor, finalizarea comenzilor pentru echipamentele cu termen îndelungat de achiziție, semnarea contractului de antrepriză generală și a celui pentru forajul sondelor de dezvoltare și finalizarea cu succes a aranjamentelor financiare pentru asigurarea finantării proiectului.

 

Toate contractele menționate vor fi aplicabile doar în cazul obținerii deciziei finale de a investi în acest proiect. În momentul finalizării tuturor acestor activităti, vor putea fi prezentate partenerilor și acționarilor spre examinare toate riscurile, costurile și potențiale venituri implicate de proiect.

 

Rezultatul evaluării impactului acestei Legi Offshore asupra proiectului va fi în mod clar luat în calcul în stabilirea luării unei decizii favorabile de a investi. Evaluarea initială a Legii Offshore ne arată că, în privință reglementării procedurilor de autorizare a proiectelor, formularea pare utilă în multe privințe pentru ca un investitor să indeplinească cerințele de autorizare, deși se pare că incă există anumite chestiuni care ar putea în continuare să creeze întârzieri sau eventuale blocaje. În ceea ce privește dispozițiile fiscale, propunerile de taxare contravin asigurărilor și dispozițiilor legale oferite de statul român la momentul intrării investitorilor în concesiune, sunt foarte împovărătoare și probabil vor face România necompetitivă în comparație cu alte jurisdicții offshore”, spune Mark Beacom.

 

Și grupul OMV a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore, a declarat directorul executiv al companiei, Rainer Seele. „Suntem foarte îngrijorați de faptul că vor exista restricții în comercializarea gazului. Liberalizarea pieței gazelor este foarte importantă”, a spus Seele. Legea adoptată miercuri obligă companiile să tranzacționeze 50% din gaze pe bursa din România.

 

Camerei Deputaților a votat, miercuri, în calitate de for decizional, legea offshore privind condițiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră.

 

Black Sea Oil & Gas SRL, deținută de The Carlyle Group, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. Concesiunile offshore ale companiei însumează 4.200 km pătrați.

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: