România, în lumea a cincea!

România, în lumea a cincea!

Tricolorii sunt pe locul 50 în clasamentul FIFA, sub echipe precum Burkina Faso, Gabon şi Gambia. Aceasta este cea mai slabă clasare a primei reprezentative de la înfiinţarea ierarhiei!

Echipa naţională de fotbal a României s-a umplut încă odată de penibil, ajungând pe poziţia a 50-a în clasamentul FIFA. Ierarhia dată publicităţii ieri atestă cea mai slabă clasare a tricolorilor de la înfiinţarea acestui clasament, în luna august 1993.

România a fost, în septembrie 1997, pe locul 3 în lume (cea mai bună clasare), dar acum a ajuns pe un incredibil loc 50, sub "forţe mondiale" precum Australia, Muntenegru, Burkina Faso, Gabon şi Gambia!

Pe vremea când naţionala era pe podium, formaţia antrenată atunci de Anghel Iordănescu defila în calificările pentru Cupa Mondială din 1998. Căderea jenantă de acum se datorează rezultatelor îngrozitoare obţinute în acest an, sub conducerea lui Răzvan Lucescu. Tricolorii n-au reuşit decât o singură victorie, 3-0, într-un amical cu Honduras. În preliminariile pentru Euro 2012, naţionala ocupă penultimul loc în grupă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful FRF: "Şi ce dacă?"

Deşi imaginea echipei naţionale de fotbal a României s-a făcut ţăndări, Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, priveşte impasibil. "Şi ce dacă am ajuns pe locul 50? Uitaţi-vă pe ce loc e Italia (n.r. - 16)! Degeaba îmi tot spuneţi că am fost pe locul 3 în 1997", ne-a declarat Mircea Sandu.

În această ierarhie, pe care EVZ v-o prezintă in extenso - contează doar pentru imagine -, România a fost între primele zece echipe ale lumii de 33 de ori. "Mai jos de atât nu putem ajunge. Ăsta e rodul scandalurilor din fotbalul românesc", crede ex-interna ţionalul Marcel Răducanu.

IERARHIA PE PUNCTE A FIFA

Cea mai slabă clasare din istorie

ACT DE VANDALISM

Maşina lui Mircea Sandu, vopsită de un fan

Mircea Sandu trăieşte zile agitate. Revenit în ţară după meciul cu Franţa, şeful FRF a dat peste un protestatar la "Casa Fotbalului", acelaşi care ieri, în semn de revoltă, i-a vopsit maşina! Fanul se numeşte Petru Bucur Volk şi este în conflict cu Sandu din 2003, când cei doi au acceptat un pariu mijlocit de EVZ.

Supărat că Sandu nu-i achită pariul, 2.000 de euro, Volk a început acţiunile în instanţă. Cum n-a avut succes, a intensificat presiunile, trimiţându-i scrisori şefului FRF şi vizitându-l acasă.

Ieri, i-a scris cu markerul pe maşină şi a postat un mesaj pe trotuarul din faţa casei "Naşului". "Domnule Sandu, pariul? Scuze familiei", a scris Volk, cu vopsea, pe asfalt. Liderul federal a mers la poliţie şi i-a făcut plângere penală. (Daniel Conţescu)