Evenimentul Zilei > Vremea > Anunț ȘOC de la meteorologi! România, lovită de FENOMENE EXTREME în următoarele zile. Care sunt zonele afectate
Anunț ȘOC de la meteorologi! România, lovită de FENOMENE EXTREME în următoarele zile. Care sunt zonele afectate

Anunț ȘOC de la meteorologi! România, lovită de FENOMENE EXTREME în următoarele zile. Care sunt zonele afectate

Fenomene meteo extreme sunt preconizate în zilele următoare în estul Europei și în peninsula Balcanică, atenționează meteorologii de le AccuWeather, care au emis și o atenționare în acest sens.

Va fi afectată și România, în special în partea de vest, unul din județele unde se vor înregistra fenomene meteo extreme, fiind Timiș.

Meteorologii estimează că furtuni violente și chiar tornade vor lovi cel mai mult nord-estul Serbiei, Ungaria, dar și vestul României.

Cantităţile mari de precipitaţii, peste 25mm pe oră, pot determina la inundaţii, după cum precizează AccuWeather. De asemenea, vântul va sufla, pe alocuri, cu peste 100 km/h, putând cauza întreruperi ale curentului electric, copaci căzuţi şi probleme cu transportul. 

Furtunile puternice vor aduce și grindină, iar izolat se vor produce tornade, cele mai mari șanse fiind în timpul amiezei şi serii. 

"Cel mai mare risc de tornade este în nord-estul Serbiei, până la graniţa cu Bulgaria şi România", susține meteorologul Tyler Roys, de la celebra publicațiee meteo. 

Vineri, va continua să plouă şi se vor înregistra noi furtuni în Peninsula Balcanică. România nu va scăpa de ploi nici la începutul săptămânii următoare.