Evenimentul Zilei > Actualitate > România are ECHIPĂ la Cupa Mondială: Naționala Artiștilor Fotbaliști
România are ECHIPĂ la Cupa Mondială: Naționala Artiștilor Fotbaliști

România are ECHIPĂ la Cupa Mondială: Naționala Artiștilor Fotbaliști

Adrian Enache, Andrei Ştefănescu şi Ghedi Kamara – de la trupa ALB-NEGRU, realizatorii TV Dani Oţil și Dan Cruceru, cântăreții Tavi Clonda și Ștefan Ciobanu, Răzvan Oprea – pe care îl știți din Mondenii sau piese de tearu și multe alte fi guri publice fac parte din Naționala noastră

Tricolorii au ratat calificarea la Campionatul Mondial de fotbal 2018 din Rusia, dar asta nu înseamnă ca românii nu au jucat pe marile stadioane pregătite pentru CM şi, mai mult, au câştigat o importantă finală de fotbal pe Stadionul Lokomotiv Moscova. Performanţa nu a fost obţinută de tricolorii lui Cosmin Contra, ci de Naționala Artiștilor Fotbaliști, care a câştigat Cupa Mondială „Art Football Moscova 2018”. „Este a treia oară când devenim campioni mondiali. De două ori în Rusia (2014 şi 2018) şi o dată în Iran, în 2015, la fotbal pe teren mic, numit și minifotbal. Mai mult, am luat titlul şi la secţiunea «show», iar melodia semnată de Rareş Varniote, solistul Free Deejays, a devenit imnul oficial „Art Football Moscova 2018”. Ne-am bucurat şi de premii individuale. Ionică Moroşanu, artistul de muzică etno, a primit premiul pentru originalitate după ce, îmbrăcat în costum maramureşan, i-a scos pe toţi la horă pe stadion. «Let s play hora toghether»! Acolo am arătat ce înseamnă România”, a povestit Adrian Enache, membru al Naţionalei Artiştilor din 1991.

Din secretele unei campioane

Sunt artişti, dar antrenamentele sunt serioase şi făcute în compania unor mari nume ale fotbalului: Daniel Chiriţă, antrenor şi jucător, Constantin Schumacher, fostă glorie a Rapidului cât şi fostul internaţional Marius Mitu. „Suntem pregătiţi la nivelul cel mai bun. Facem cantonament la Cheile Grădiştei, cel mai frumos loc de pe pământ, după părerea mea. Când am fost la Campionatul Mondial, echipele mari gâfâiau după prima repriză. Noi zburam. Avem antrenamentul făcut la altitudine mare şi asta s-a văzut”, a spus Adi Enache.