19 septembrie

 

România a obținut 720 milioane €. HOROSCOPIL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 19 septembrie s-au născut cardinalul de Richelieu, Emil Zatopek, Kossuth Lajos, Jeremy Irons, Twiggy, Angela Moldovan, Marcel Breslaşu Eugen Bădărău, Mihail Arnăutu, Ruxandra Sireteanu-Constantinescu.

 

Nimic în „kalendar”, în calendarul creştin-ortodox, pe 19 septembrie sunt cei trei Sfinţi: Trofim, Sevatie şi Dorimedont!

 

Planul de investiții pentru Europa: România a obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro – România – European Commission

 

În urma ultimei reuniuni a Consiliului de administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI), se preconizează că Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) al Planului Juncker va atrage după sine investiții în valoare de 433.2 miliarde de euro. Proiectele din România au obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro.

 

Descarcă fișa informativă pentru România – mai multe informații pentru cei interesați.

 

Din septembrie 2019, acordurile aprobate în cadrul Planului Juncker se ridică la 79.7 miliarde de euro sub formă de finanțare și sunt situate în toate cele 28 de state membre. Aproximativ 972. 000 de întreprinderi nou-înființate și de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) vor beneficia de un acces mai bun la finanțare. În prezent, primele cinci țări clasate în ordinea investițiilor în PIB sunt Grecia, Estonia, Portugalia, Bulgaria și Letonia.

 

Planul de investiții pentru Europa, cunoscut sub numele de „Planul Juncker”, este una dintre principalele priorități ale Comisiei Europene. El se axează pe stimularea investițiilor pentru a genera locuri de muncă și creștere economică, prin utilizarea mai inteligentă a resurselor financiare existente și noi, eliminarea obstacolelor din calea investițiilor și asigurarea vizibilității și a asistenței tehnice pentru proiectele de investiții.

 

Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) este principalul pilon al Planului Juncker și oferă garanții de primă pierdere, permițând BEI să investească în mai multe proiecte care prezintă adeseori riscuri mai mari.

 

O serie de reforme de mare amploare în domeniul digital sunt așteptate în toată Europa, de la Inteligența Artificială la protecția datelor, trecând prin controlul criminalității și a fiscalității digitale.

 

Eurodeputata Eva Kaili din Grecia, grupul S&D a acordat un interviu pentru Euractiv, în care și-a exprimat temerile legate de aspectele etice ale Inteligenței Artificiale. În primul rând, ea a atras atenția asupra posibilei utilizări răuvoitoare a Inteligenței Artificiale de către companii care ar putea folosi tehnologii de recunoaștere facială sau detectarea stării de spirit pentru a manipula emoțiile oamenilor în operațiunile de vânzare-cumpărare, de exemplu, propunând produsele preferate. Trebuie vegheat ca, în niciun caz, un sistem de IA să nu poată divulga datele sensibile pe care le folosește. Dreptul la viață privată va fi, potrivit eurodeputatei din Grecia, o provocare pentru care va trebui să milităm.

 

Temerile actuale sunt legate și de faptul că unele regimuri ar putea folosi contra propriilor cetățeni sisteme de supraveghere, dar și regimurile militarizate. Eva Kaili spune în interviu că va fi necesară o strânsă cooperare internațională și norme specifice așa cum s-au convenit asupra folosirii armamentului chimic și biologic.

 

În ce privește RGPD, Regulamentul General pentru protecția Datelor, acesta conține dispoziții care ar putea dăuna dezvoltării sistemelor algoritmice de auto-învățare bazate pe date.

Dezvoltarea IA este fundamentală pentru strategia viitoare a UE, dar trebuie creat un spațiu pentru ea, iar spațiul propice depinde de disponibilitatea ansamblurilor de date. Așadar, trebuie combinate lecțiile extrase din RGPD, fără a se ajunge la suprareglementare, în ideea de a încuraja inovația, nu de a o opri.

 

Fiind președinta Comisiei științifice și tehnologice  din Parlamentul European, Eva Kaili își dorește ca acesta să se concentreze mai mult pe tehnologiile verzi, în scopul de a le folosi pentru a controla dezastrele naturale. Comisia se concentrează pe probleme cum sunt dezvoltarea Inteligenței Artificiale, utilizarea tehnologiilor pentru ajutor umanitar, bioetica și genetica. Pentru a lupta contra informațiilor false, a fost creată STOA : European Science Media Hub, o platformă care va lupta contra știrilor false și a impactului lor politic.

 

Cu toată limba de lemn UE, sunt informații interesante pe care nu le găsiți în presa românească, iar cine lucrează în domeniile respective poată să profite de aceste date.

 

Când a trecut vara? Zic și eu ca greierele… Iată, fac focul în sobă, aici în Prahova submontană, este frig și am rămas cu multe lucruri nefăcute. La anul, în vara viitoare!

 

Cu observația, foarte reală și întemeiată, că mâine este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că eşti foarte motivat. Eşti inspirat în domeniul financiar. Fă un tur pe la „activele” tale. Astăzi coopereaza, dar atenţie la confesiuni. Nu te lega la cap daca nu te doare capul – capul fiind guvernat în mod tradiţional de zodia Berbecului. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celui drag.

TAUR  Este momentul favorabil să explorezi noi direcţii de dezvoltare. Noile proiecte începute astăzi au sorţi mari de reuşită. Fiecare încearcă să facă ceea ce îi place, de ce tu ai face altfel? Dimineaţa, o vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste buna, dar de care erai ca si sigur. Increderea eterna in prieteni se numeste loialitate. Astăzi verifici această vorbă veche din Orient. Din nou niste veşti aşa-şi-aşa. Odihneste-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Concentreaza-te, lasă confuzia pe alta dată. Confuzie care iţi stă bine uneori. Astăzi, nu! Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.

GEMENI   Dacă nu te pricepi, amână, nimeni nu este perfect! Nu trage tigrul de mustăți, e bine să fii precaut ca să eviţi o posibilă neplăcere, mai ales dacă eşti la drum. Stelele previn, nu obligă! Poate fi chiar o perioadă monotonă ca vremea de afară, vreme de croşetat pulovere sau de făcut dragoste, că bani nu ai cu siguranţă de numărat! Condiţia este să amâni tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu. Toată perioada zilei de astăzi, dar mai ales dimineaţa este sub semnul lui Saturn, retrograd în Capricorn, care întârzie lucrurile, dar le face mai consistente, importante şi rezistente.

RAC  O zi bună. În plan profesional, sau la şcoală, totul se derulează cum ai prevăzut. În domeniul sentimental sunt unele probleme pe care le ştii foarte bine, dar nu o să le rezolvi azi!  Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute.  Astazi trebuie sa stai linistit si sa astepţi ca ziua sa treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală. Rezervă ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie.

LEU    E momentul unei discuţii dificile, pe care ai amânat-o mereu. Sorţii sunt favorabili, ziua e fastă, trebuie să ai curaj leonian şi să rezolvi problemele, fie sentimentale, fie profesionale. Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi.  Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii să te relaxezi. Întârzierile şi amânările te enervează teribil dar totuşi, nu lua nici o decizie importantă, amână până vei avea mai multe informaţii – cel puţin până mâine. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Poţi să obţii un favor, fie la serviciu, fie acasă, în familie sau cuplu. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul.

FECIOARĂ   Nu lăsa timpul să treacă păgubos, fără să faci nimic. Insistă ca să reuşeşti! Ca să ai energie şi motivaţie stelele te sfătuiesc să-ţi organizezi o seară plăcută, liniştită şi relaxantă. Mai bune rezultate, ceva mai bune, în domeniul tău de activitate. Sfatul stelelor este, dacă eşti în ţară şi mai precis în capitală, să eviţi întâlnirile cu partenerii de afaceri dimineaţa, sub diferite motive. Lasă totul după ora prânzului. În schimb tot ceea ce ţine de familie, dragoste şi anturajul apropiat sunt foarte bine aspectate, toată ziua. La fel de bine aspectate sunt achiziţiile de obiecte de folosinţă îndelungată, depinde ce înțelegi tu și chinezii prin ”folosință îndelungată”!

BALANŢĂ  Ai unele rezultate bune în muncă, meserie, profesie, unde lucrezi sau înveţi. Încet şi sigur revii la o formă bună, după o vacanţă foarte frumoasă, dar foarte obositoare. Nu pleca la drum! Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a prudenţei şi comodităţii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total. Astăzi poţi profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproş – fiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, pentru că egoismul conduce jocul!

SCORPION  Prevezi spectrul unui posibil eșec, poate sentimental. Nu intra în bătălie! Retrăge-te acum şi luptă mâine! Nu-ţi epuiza resursele, replierea înţeleaptă pregătește viitorul succes! Astăzi rupe orice discutie care poate degenera in scandal cu anturajul, cunoscuti sau necunoscuti chiar, şi cu banca pe care o intalneşti pe stradă. Asta nu inseamna sa fii defetist, ci din contra, sa dai dovada de o mare putere si chiar de impertinenta. Nu vrei să te cerţi pentru ca eşti superior, aşa că nu vrei să te cobori la certuri inutile din care numai ceilalţi vor avea de suferit !

SĂGETĂTOR   Încă de dimineaţă, ca o durere supărătoare, un mic amănunt te enervează inutil. Calmează-te, nu ai motive, familia este bine, prietenii te respectă, la serviciu este activitatea obişnuită! Îţi faci planuri peste planuri dar pâna la urma viaţa, destinul, soarta pare ca hotarăşte. Sau, mai curând, sunt hotărârile, Liberul Arbitru ale celor de care depind “soarta” noastră. După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. Nimic nu mai este cum a fost la început, pentru că nimeni nu-şi mai aminteşte. Până la urmă piere şi amintirea numelor, iar fără nume se pierde stăpânirea asupra lucrurilor…

CAPRICORN   Ai un mod de abordare direct şi îţi place să rezolvi lucrurile clar şi net, dar azi trebuie să foloseşti multă diplomaţie şi poate puţină ipocrizie. Aşa sunt timpurile, aşa sunt oamenii! Discuţiile şi izbucnirile emoţionale din cursul dimineţii pot fi evitate prin amânarea întâlnirilor programate. Ceva minor poate încurca o mulţime de lume – buturuga mică… Fă-ţi socotelile, bilanţuri şi alte delicatese care îţi arată coordonatele prezentului. Plictisitoare şi cenuşii pot fi unele zile, dacă nu sunt condimentate de intervenţiile amicilor! Nu-ţi fă planuri pe termen lung, decât ca să zăpăceşti anturajul. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

VĂRSĂTOR   Dă dovadă de realism şi stai cu picioarele pe pământ. Nu eşti nici invincibil, nici imortal! Astăzi nu promite nimic, nu te alătura cauzelor care duc către partea întunecată a Forţei! Emoţiile tale sunt la „vreme frumoasă”, chiar dacă vremea este mohorâtă, dar ai vrea ca lucrurile să iasă mult mai uşor. Pe de altă parte simţi nevoia unui pas înapoi, a unei perspective obiective a situaţiei, concomitent cu nişte adăugiri în gama luxului, dar pertinente, în economia căminului tău. Trebuie să eviţi nerăbdarea şi graba, care mai ales astăzi, pot să-ţi facă neplăceri. Intuiţia nu este grozavă în perioada în discuţie, aşa că este bine să nu rişti şi să te limitezi la activităţile obişnuite şi la oamenii pe care îi cunoşti bine.

PEŞTI  Eşti distrat, cu capul în nori, dar eşti binedispus şi nimeni nu te poate scoate din starea aceasta. Chiar nişte veşti mai puţin plăcute! Se deschid nişte căi noi, care îţi atrag atenţia! Sunt mai multe aspecte disarmonice, cuadraturi, care fac perioada neinteresantă. Nu te apuca de lucruri noi, mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă. Sunt avantajate, însă, întâlnirile de afaceri sau sociale, discuţiile, negocierile, vizitele pe eveniment – tot ceea ce ţine de comunicare în social-politic. Cerul Europei este un pic cam furtunos aşa că poţi să te aştepţi la un zbor cu turbulenţe, asta dacă eşti în călătorie. Dacă nu zbori, cum o să facă marea majoritate dintre Peşti, stai liniştit, că metroul nu este luat de furtună!