Evenimentul ZileiJustitieRomâni, sirieni, irakieni și bulgari cercetaţi pentru trafic de migranţi

Români, sirieni, irakieni și bulgari cercetaţi pentru trafic de migranţi

Români, sirieni, irakieni și bulgari cercetaţi pentru trafic de migranţi
Încă din anul 2013 mai mulţi cetăţeni de diferite naţionalităţi au racolat arabi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, atât din Bulgaria în România, cât şi din ţara noastră către alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi DIICOT.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala împreună cu ofiteri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni – Biroul de Combarere a Migrației Ilegale au făcut, astăzi, şapte percheziţii. A fost vizată o grupare  formată din cetăţeni români, sirieni, irakieni și bulgari, specializată în traficul de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, pe relaţia Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – state din Europa de Vest.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 -2015, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au  racolat  cetăţeni de origine arabă în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, atât din Bulgaria în România, cât și din țara noastră către alte țări din spațiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani.

 Activitatea grupării a fost structurată pe mai multe segmente, mai spun anchetatorii. Astfel, primul segment avea rolul de a racola migranții, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei și de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând ca ulterior să îi transporte până în municipiul București. În ceea ce priveste cel de-al doilea segment, acesta avea rolul de a prelua migranții din locațiile de cazare din București, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România.

     La sediul DIICOT- Structura Centrala vor fi aduse, în vederea audierii,  un numar de nouă persoane.

     Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

     Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

    


Accesează: