Evenimentul Zilei > International > Schema anului în Italia. Pentru ce au fost angajați zeci de români. Videoclipul e viral
Schema anului în Italia. Pentru ce au fost angajați zeci de români. Videoclipul e viral

Schema anului în Italia. Pentru ce au fost angajați zeci de români. Videoclipul e viral

Mai mulți români au fost angajați în Italia pentru a spăla mandarine cu detergent de vase. Fructele sunt ajung pe rafturile magazinelor la un preț uluitor.

Mai mulți români au fost angajați în Italia pentru a spăla mandarine cu detergent de vase. Practica a ieșit la iveală după ce a fost postată o filmare pe rețele sociale. Videoclipul s-a virilizat imediat.

Românii susțin că sunt plătiți cu câte 7 euro/oră pentru a spăla mandarinele cu șampon de vase, ulterior acestea ajungând pe rafturile marilor magazine.

În scurtul videoclip postat pe rețelele sociale se poate observa că românii care au filmat se află într-o livadă, iar în cadru se află mai multe persoane care stau în jurul unui lighean plin cu apă, în care sunt mandarine și spumă similară cu cea produsă de detergentul de vase.

„Ia uitați, frații mei ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase și după, le cumpărăm din piață. Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele”, spune unul dintre aceștia.

Mai mulți Români, angajați în Italia să spele mandarine cu detergent de vase. Cu cât sunt vândute fructele la raft

Un altul, cate poartă o geacă albastră cu glugă, îl completează: „Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market”, susține el, în timp ce pe fundal se aude râsul cuiva care nu apare în cadru, probabil al celui care filmează.

„Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, revine cel brunet, cu barbă, potrivit stiridiaspora.ro.

CITEȘTE ȘI Șeful Facebook, Mark Zuckerberg uimește pe rețeaua socială Clubhouse: ”Ar trebui să ne teleportăm”

CITEȘTE ȘI Palatul Parlamentului devine un loc periculos: „Cad tavanele, ţevi sparte, apa curge prin lustre”

CITEȘTE Barack și Michelle Obama dau lovitura pe Netflix! Vor produce un film thriller şi seriale. Ţintesc un Oscar?