Evenimentul Zilei > Actualitate > Roddick şi Clijsters, învingători la Miami
Roddick şi Clijsters, învingători la Miami

Roddick şi Clijsters, învingători la Miami

Americanul Andy Roddick şi Kim Clijsters (Belgia) sunt cei doi câştigători din acest an ai turneului Masters de la Miami - competiţie dotată cu premii în valoare totală de 4,5 milioane de dolari.

Roddick s-a impus, în două seturi, scor 7-5, 6-4, în faţa cehului Tomas Berdych, reuşind prima victorie într-un turneu Masters, după o pauză de patru ani. Americanul, cap de serie numărul şase al turneului, a reuşit 13 aşi în faţa cehului, cucerind cel de-al 29 titlu ATP din carieră, după o finală care a durat o ora şi 43 de minute.

Berdych, care reuşise să îl elimine pe principalul favorit al turneului – Roger Federer – în drumul său spre finală, nu a reuşit să îşi impună jocul în faţa lui Roddick, aşa cum o făcuse în semifinala cu suedezul Robin Soderling.

În competiţia feminină belgianca Kim Clijsters, fostul lider al ierarhiei WTA şi cap de serie numărul 14 al turneului de la Miami, a zdrobit-o în finală pe americanca Venus Williams, scor 6-2, 6-1. Clijsters, care a lipsit doi ani din circuitul profesionist, va urca până pe locul 10 în clasamentul mondial în urma succesului de la Key Biscayne.

Venus Williams, care spera să cucerească cel de-al patrulea titlu la Miami, a cedat clar, în doar 58 de minute de joc. Pentru Clijsters este al doilea succes la Masters-ul din Florida, după cel din 2005, şi cel de-al 37-lea triumf din carieră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: