Robertson, campion mondial la snooker

Robertson, campion mondial la snooker

Australianul Neil Robertson a devenit, azi noapte, primul sportiv din afara Insulelor Britanice care câştigă Campionatul Mondial de snooker din ultimii 30 de ani, după victoria cu scorul de 18-13 în faţa scoţianului Graeme Dott.

Finala de la Crucible a fost umbrită de scandalul de corupţie în care a fost implicat liderul mondial John Higgins, dar şi de erorile făcute de cei doi jucători. Atât Robertson, cât şi Dott au părut obosiţi în ultima sesisune a finalei, care s-a încheiat târziu în noapte, la ora locală 01.00. Robertson a avut nervii mai tari, câştigând ultimele trei frame-uri ale meciului, printre care şi jocul 29, care a durat aproape 50 de minute. Higgins este acuzat de luare de mită

Neil Robertson (28 de ani), numărul nouă mondial, a sărbătorit victoria împreună cu familia, care a venit din Australia în a doua zi a finalei. Ultimul jucător din afara Marii Britanii şi Irlandei de Nord care se impuse la Campionatul Mondial era Cliff Thorburn, în 1980. Robertson a primit 300.000 de euro pentru victorie.

Ne puteți urmări și pe Google News