Robben le dă emoţii olandezilor

Robben le dă emoţii olandezilor

Accidentările continuă să afecteze loturile echipelor calificate la turneul final al Cupei Mondiale, competiţie care va debuta săptămâna viitoare. Arjen Robben - vedeta olandezilor - şi Jon Obi Mikel fiind aproape de a rata participarea la întrecerea din Africa de Sud.

Robben, care a fost unul dintre cei mai importanţi jucători în acest sezon pentru formaţia Bayern Munchen, alături de care a reuşit "eventul" în Germania şi a ajuns în finala Ligii Campionilor, nu s-a urcat în avionul echipei naţionale a Olandei către Africa de Sud din cauza unei accidentări la genunchi.

El a marcat două goluri în a doua repriză a meciului amical câştigat de Olanda cu scorul de 6-1 în faţa Ungariei la Amsterdam, accidentându-se în timp ce încerca să dea o pasă cu călcâiul. Robben ar putea ajunge totuşi în Africa de Sud în cazul în care testele medicale vor ieşi bine pentru mijlocaşul ofensiv în vârstă de 26 de ani.

Ieri, oficialii nigerieni au anunţat că Jon Obi Mikel nu va juca la Cupa Mondială, el alăturându-se coechipierilor săi de la Chelsea Londra - Michael Ballack (Germania), Michael Essien (Ghana) şi Jose Bosingwa (Portugalia) - pe lista absenţilor de la turneul final. Mijlocaşul în vârstă de 23 de ani a ratat finalul de sezon pentru Chelsea din cauza unei intervenţii chirurgicale la genunchi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt jucător al formaţiei londoneze, ivorianul Didier Drogba, ar putea rata şi el turneul final, în urma unei accidentări suferite la cot într-un meci amical cu Japonia, în timp ce Rio Ferdinand nu va fi prezent în Africa de Sud, după ce s-a lovit grav la genunchi în timpul antrenamentului de vineri.

Italianul Andrea Pirlo şi slovacul Martin Skrtel ar putea rata şi ei competiţia care debutează vineri, 11 iunie, cu partidele Africa de Sud - Mexic şi Uruguay - Franţa.