Sondajele de opinie sugerează că Iavlinski nu are şanse să câştige prezidenţialele, dar absenţa sa din cursa electorală ar putea întări candidatura lui Putin, care ar evita un al doilea tur de scrutin.

Informaţiile acestea plus alte plângeri de hărţuire, venite din partea unui grup independent de monitorizare a alegerilor, au ridicat semne de întrebare asupra corectitudinii scrutinului din martie. Golos, un ONG care monitorizează desfăşurarea alegerilor, primind finanţare din Occident în acest sens, a acuzat autorităţile ruse că s-ar afla în spatele eforturilor de a-i evacua din sediul lor din Moscova.

Premierul Vladimir Putin rămâne favoritul principal al alegerilor prezidenţiale, în ciuda faptului că partidul Rusia Unită a suferit o scădere în preferinţele electoratului, în scrutinul parlamentar din decembrie.

Putin respinge orice sugestie de interferenţă în procesul electoral şi a acuzat SUA că ar pune gaz pe foc, în perioada protestelor organizate împotriva sa, aminteşte sursa citată.